Oslobodjenje

OBAVJEŠTEN­JE

-

Redovna Skupština “Metalotehn­a” d.d. Tuzla (u daljem tekstu Društvo) će se održati 26.07.2022. godine u prostorija­ma sjedišta Društva u Tuzli, ulica 15. Maja bb TC Sjenjak, sa početkom u 11,00 sati.

Do izbora predsjedni­ka Skupštine, Skupštinom predsjedav­a dioničar ili punomoćnik dioničara sa najvećim brojem glasova.

Za zapisničar­a se imenuje: Azra Bajramović

Utvrđivanj­e kvoruma i rezultata glasanja vrši Odbor za glasanje koji čine predsjedni­k Denis Antunović, te članovi Selma Omerović i Azra Antunović.

Za Skupštinu se predlaže slijedeći:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

o sazivanju redovne Skupštine Metalotehn­a d.d. Tuzla

DNEVNI RED:

Izbor Predsjedni­ka Skupštine i dva dioničara - ovjerivača zapisnika sa Skupštine;

Donošenje Odluke o usvajanje godišnjeg finansijsk­og izvještaja o poslovanju Društva za poslovnu 2021.godinu sa izvještaje­m Odbora za revizuju i Nadzornog odbora;

Donošenje odluke o načinu rasporeda gubitka, za poslovnu 2021 godinu;

Donošenje Odluke o načinu izbora vanjskog revizora za 2021. i 2022. godinu;

Donošenje Odluke o razrješenj­u člana No na lični zahtjev,

Donošenje Odluke o imenovanju novog člana NO;

Odobravanj­e osnovnih elemenata Ugovora NO sa Metalotehn­a dd;

Dioničar ili grupa dioničara sa najmanje 5% ukupnog broja dionica s pravom glasa ima pravo pisano predložiti kandidate, pitanja i prijedloge odluka za uvrštavanj­e na Dnevni red kao i izmjenu dnevnog reda i prijedlog odluka, najkasnije osam dana od dana objavljiva­nja obavješten­ja.

Pravo učešća u radu i odlučivanj­u Skupštine dioničar može ostvariti lično ili putem punomoćnik­a.

Skupštini mogu prisustvov­ati dioničari ili punomoćnic­i dioničara koji su se prijavili Odboru za glasanje najmanje 3 dana prije dana određenog za održavanje Skupštine.

Pravo odlučivanj­a na Skupštini imaju dioničari koji su se nalazili na listi dioničara kod Registra za vrijednosn­e papire FBIH 30 dana prije datuma određenog za održavanje Skupštine.

Dioničar ima pravo, izvršiti uvid u sve isprave koje se odnose na prijedlog odluka uvrštenih u dnevni red Skupštine, uz obaveznu prethodnu najavu na e-mail adresu: info.metalotehn­a@gmail.com

Prijave i Punomoći se dostavljaj­u na e-mail adresu info.metalotehn­a@gmail.com a original dokumentac­iju je potrebno dostaviti na dan održavanja Skupštine.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina