Oslobodjenje

Keramika pristaje uz kamenu radnu ploču

Za izradu kupaonskih ormarića najbolje je koristiti materijale poput akrila i mediapana, dok je radne ploče najbolje izraditi od kamena, kompaktplo­ča ili popularnog materijala pod nazivom kerock

-

Kod uređenja kupaonica preporuka su bijele sanitarije i svijetle radne podloge. U današnje vrijeme mramorni uzorak i terazzo su popularnij­i izbor. A osim njih, za luksuzni dojam možete koristiti keramiku koja imitira prirodni kamen, a savršeno će pristajati uz kamenu radnu ploču. Za izradu kupaonskih ormarića najbolje je koristiti materijale poput akrila i mediapana, dok je radne ploče najbolje izraditi od kamena, kompakt-ploča ili popularnog materijala pod nazivom kerock. Također, zahvalan materijal koji se može koristiti kao obloga za vratnice je staklo.

Odličan izbor

Zlatni detalji još su simbol luksuza, pa tako sigurno nećete pogriješit­i ako odaberete slavine i tuševe u zlatnoj ili bronzanoj obradi. Bolje je odabrati hromiranu varijantu srednjeg cjenovnog ranga umjesto jeftine zlatne opcije. Podžbukne slavine i tuš ruže odličan su izbor ako želite kupaonici udahnuti dozu otmjenosti.

Klizni mehanizmi s mnogo plastičnih vodilica nisu nešto što će vas asocirati na luksuz. Bolji odabir su staklena vrata sa što manje vodilica i okvira. Odličan efekt možete postići odabirom oslikanog stakla na zidu u tušu. Motiv odabirete po želji, a ono na što je potrebno obratiti pažnju jeste da staklo koje se oslikava bude kaljeno.

Osim centralne rasvjete, u kupaonici ćete postići atraktivan efekt dobrim odabirom ambijental­ne rasvjete. Led trake možete postaviti uz rubne dijelove obloge ugradbenog vodokotlić­a, u otvore u zidovima ili po rubovima spuštenog stropa unutar cijelog prostora, a ne možete pogriješit­i ni sa izborom ogledala s integriran­om rasvjetom. Detalj koji je uvijek pun pogodak kako estetski, pa tako i funkcional­no, jeste viseća rasvjeta pored ogledala. Vodite računa da lampa ne bude prevelika te da je prilikom postavljan­ja spustite ispod nivoa očiju. U tom slučaju, dobro je odabrati usmjereno svjetlo.

Atraktivan detalj

Obratite pažnju na odabir ručnika. Ono što je u hotelima posebno luksuzno su mekani bijeli 600-gramski ručnici izrađeni od 100 posto pamuka. Kupaonski tepisi mogu biti atraktivan detalj u prostoru pomoću kojeg možete unijeti neku od omiljenih boja ili uzoraka. Stolići ukrašeni mirisima za prostor su odlična dekoracija, a poslužit će za odlaganje ručnika ili ako imate prostora za kadu, mogu vam poslužiti i za odlaganje knjige.

 ?? ?? Moderna kupaonica
Moderna kupaonica

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina