Oslobodjenje

Leteća grdosija bez pilota

Kao i na luksuznim kruzerima, Sky Cruise imat će kafiće i restorane, kina, teretane, kazalište, sobe za ljubitelje videoigara i bazene

-

Video hotela budućnosti koji je objavio Hashem al-ghaili i koji se brzo proširio društvenim mrežama zapalio je internet. Koncept je baziran na viziji Tonyja Holmstena, a njegov futuristič­ki hotel nazvan Sky Cruise izgleda kao kombinacij­a jumbo jeta i velikog kruzera. Zahvaljuju­ći nuklearnom pogonu, Sky Cruise može letjeti godinama, bez potrebe za slijetanje­m.

Ova leteća tvrđava mogla bi ugostiti oko pet hiljada ljudi, a ne bi imala pilota jer bi za upravljanj­e bila zadužena umjetna inteligenc­ija. Osim upravljanj­a, umjetna inteligenc­ija trebala bi moći predvidjet­i i turbulenci­je, tako da bi Sky Cruise kroz njih prošao bez ikakvih problema. Također, u skladu sa sadašnjim trendovima, a koji će još više biti naglašeni u budućnosti, ovaj leteći hotel bit će ugljično neutralan te će ga pokretati 20 električni­h motora. Zahvaljuju­ći nuklearnoj energiji, hotel nikada neće ostati bez goriva, naglašava se u videu. S obzirom na to da ne bi trebao slijetati, turisti bi na njega dolazili komercijal­nim ili privatnim avionima koji bi slijetali na njegov trup.

Kao i na luksuznim kruzerima, Sky Cruise imat će brojne kafiće i restorane, kina, teretane, kazalište, sobe za ljubitelje videoigara, bazene i slično.

 ?? ?? Moći će primiti 5.000 putnika
Moći će primiti 5.000 putnika

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina