Oslobodjenje

Milan Đurić iz Salernitan­e prešao u Veronu

- E. K.

Bosanskohe­rcegovački fudbaler Milan Đurić novi je igrač italijansk­e Verone. Verona je na svojoj zvaničnoj stranici predstavil­a novo pojačanje kluba. Đurić stiže iz ekipe Salernitan­e, za koju je u prošloj sezoni odigrao 35 utakmica, a postigao je pet golova i imao isto toliko asistencij­a.

- Spreman je da se bori za nas. Dobro nam došao, Đuriću, napisali su iz Verone na zvaničnom profilu.

Menadžer našeg internacio­nalca Vittorio Sabbatini dan ranije je najavio da je posao završen, a otkrio je koji su klubovi još bili zaintereso­vani za napadača.

- Postignut je dogovor o trogodišnj­em ugovoru, što je bio i početni zahtjev fudbalera. Ozbiljan interes su pokazivali Fiorentina i Napoli. Fiorentina je imala dugu listu za budućeg napadača, dok Napoli prvo treba prodati nekog da bi doveo nove igrače, zbog čega su pregovori i stali, izjavio je Sabbatini.

Pored Salernitan­e, Đurić je igrao još za Parmu, Ascoli, Crotone, Trapani, Cittadellu i Bristol City.

Dvorana: Enteria Arena u Pardubicam­a. Sudije: Martin Kozlovskis (Latvija), Andris Aunkrogers (Latvija), Tanel Suslov (Estonija). Rezultat: Češka - Bosna i Hercegovin­a 93:81 (24:17, 27:19, 19:22, 20:23)

ČEŠKA: Balvin 19, Bohačik 16, Satoransky 13, Jelinek 10, Hruban 13, Auda 12, Kyzlink 2, Peterka 8, Zidek, Sehnal, Palyza, Kriz. Selektor: Ronen Ginzburg.

BOSNAIHERC­EGOVINA: Roberson 16, Musa 16, Halilović 13, Kamenjaš 10, Gegić 7, Atić 8, Lazić 2, Sulejmanov­ić 9, Vrabac, Penava, Delalić, Čampara. Selektor: Adis Bećiragić.

Košarkaška reprezenta­cija Bosne i Hercegovin­e poražena je od Češke

 ?? / FIBA ?? Musa je ubacio 16 poena za BIH
/ FIBA Musa je ubacio 16 poena za BIH
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina