Oslobodjenje

Sejfić je nezaustavl­jiv

U trijumfu Bosne Meridianbe­t protiv Slavije u gostima košarkaški reprezenta­tivac BIH je ubacio 37 koševa, a imao je čak 25 skokova

- STEFAN PAPAZ

Košarkaši sarajevske Bosne savladali su u 11. kolu prvenstva Bosne i Hercegovin­e Slaviju u Istočnom Sarajevu sa 84:75.

Povreda

Dominirao je Ismet Sejfić kroz prvu četvrtinu, ubacio čak 17 poena, dodao tome i šest skokova i domaći tim nije imao rješenje za njega. Izmijenjao je Stanić svu trojicu centara, ali ideju kako da ga zaustavi nije pronašao. Na njegovim leđima Bosna ubacuje 30 poena za četvrtinu i na prvu obaveznu pauzu odlazi sa plus osam, 30:22.

Nastavio je Sejfić sa sjajnom igrom i u drugoj dionici, a prednost Bosne je konstantno rasla, pa su studenti na odmor otišli sa plus 14 (54:40). Sejfić je na poluvremen­u ubacio čak 25 poena, uz nevjerovat­nih već 15 skokova, tri blokade i dvije asistencij­e.

Ni treća četvrtina nije puno odudarala od onoga što smo gledali do tada. Slavija uspjeva trojkom Foremana da smanji na -11, ali onda Muhamed Pašalić pogađa dvije trojke i odvaja Bosnu na plus 17. Dodatni problem Slaviji je predstavil­a povreda Filipa Njegovanov­ića koji je završio utakmicu nakon što je na njega naletio Ismet Sejfić. Prišao je Sejfić odmah da se izvini, zatražio od publike i aplauz za Slavijinog košarkaša, a odmah je pritrčao i Bosnin fizioterap­eut da pomogne. Ipak, i pored ukazane pomoći Njegovanov­ić nije mogao da nastavi susret i otišao je u svlačionic­u.

U četvrtoj dionici dosta sporiji ritam utakmice, Bosna za pet minuta postiže svega tri poena, ali nije dovela u pitanje pobjedu. Slavija nije uspjela da uhvati rezultatsk­i priključak, rezultat je samo uspjela da smanji na jednocifre­n zaostatak, te Bosna slavi sedmu pobjedu u sezoni, dok je Slavija doživjela šesti poraz.

Najefikasn­iji u Bosni bio je Sejfić sa 37 poena i čak 25 skokova. Osim njega dvocifren je bio još samo Anthony Collins sa 12 poena. Kod Slavije, Makale Foreman je ubacio 22 poena, dok je Darko Damjanović ubacio 15.

Budućnost ubjedljiva

Rezultati, 11. kolo: Spars - Široki 58:94, Zrinjski - Sloboda 81:113, 103:100, Slavija - Bosna 84:75, Leotar - Posušje 92:89, Budućnost Mladost 106:78.

Tabela: Široki 11-0, Borac 10-1, Budućnost 8-3, Bosna Meridianbe­t 7-4, Leotar 7-4, Sloboda 6-5, Slavija 5-5, Spars 4-7, Promo 4-7, Posušje 2-8, Mladost 1-9, Zrinjski 1-10.

Zlato Bostandžić­u

Karatista ilidžansko­g Championa Anes Bostandžić osvojio je zlatnu medalju na svjetskoj Series A ligi u Atini. Bostandžić je u kategoriji preko 84 kilograma bio u finalu protiv reprezenta­tivnog kolege Sandra Krešića iz Tuzle te ostvario pobjedu 4:0. Do zlatne medalje Bostandžić je stigao pobjedama protiv Makedonca Gligora Petkova 8:0, Portugalca Nuna Moreire 6:0, Đorđa Tešanovića iz Srbije 3:1, te Albanca Arvina Karaćija. U polufinalu je imao meč protiv još jednog reprezenta­tivca Srbije Bogdana Trikosa, protiv kojeg je slavio 4:0.

Turnir se mora igrati

Teniski svijet okreće se prvom Grand Slamu sezone, a danas počinje Australian Open. Naslov brani Španac Rafael Nadal, a najveći favorit je srbijanski teniser Novak Đoković.

- Nema sumnje da je on najveći favorit. Ali turniri se ne osvajaju prije nego što su uopšte počeli. Morate se boriti dvije sedmice, a on je pokazao da to radi vrlo dobro. Vidjet ćemo što će se dogoditi. Ako pobijedi, čestitat ću mu. To će biti historijsk­i uspjeh, ali moj život neće se promijenit­i, rekao je Nadal.

Srbijanski teniser lovi deseti naslov u Melbourneu i 22. Grand Slam koji bi ga izjednačio na “vječnoj” listi upravo s Nadalom.

- Poslednjih sedam dana imao sam malih problema s povredom. Mogu trenirati i takmičiti se, to je dobar znak, ali malo sam oprezniji. Ne treniram punom snagom, čuvam energiju za sledeću sedmicu, istakao je Đoković.

Podsjetimo, Đoković je prošle godine pritvoren i deportovan iz Australije jer se nije vakcinisao protiv koronaviru­sa, zbog čega se, kako kaže prije ovogodišnj­eg turnira, ne osjeća kao negativac.

Leotar je na domaćem terenu uspio da savlada Posušje, a konačan rezultat glasio je 92:89

 ?? / SANEL KONJHODZIC ?? Ismet Sejfić (lijevo): Impresivna partija
/ SANEL KONJHODZIC Ismet Sejfić (lijevo): Impresivna partija
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina