Oslobodjenje

Još ljepša oaza mira

Za stvaranje dojma topline u sobi treba birati lampe i boje koje unose takav osjećaj vizuelnim dojmom

-

Recept

Dolaskom hladnijih dana imamo potrebu sve više boraviti u svom domu, a posebno u spavaćoj sobi u kojoj provodimo puno vremena, ponajviše spavajući. Zato bi spavaću sobu trebalo urediti i prilagodit­i svojim potrebama i pretvoriti je u oazu mira, u mjesto gdje se osjećamo sigurno i zaštićeno od vanjskog svijeta. Donosimo savjete za uređenje sobe u kojoj ćete obožavati boraviti. Kako postići ugođaj topline?

Za toplinu, odnosno stvaranje dojma topline u sobi, treba birati lampe i boje koje unose osjećaj topline vizuelnim dojmom. U to spadaju svijeće, dekice, ali i fotelja koja je uvijek dobrodošla kao mjesto, odnosno kutak u sobi gdje se možemo opustiti i čitati dobru knjigu dok pod toplom dekom ispijamo kafu ili čaj.

U funkcional­nom smislu na ove stvari treba obratiti pažnju. U smislu udobnosti trebamo odabrati kvalitetne madrace, jastuke i poplune. Kod njihovog odabira najbitnija je upravo udobnost, no, ovdje nema striktnog pravila. Neki više preferiraj­u mekše madrace, a drugi tvrđe iz, primjera radi, zdravstven­ih razloga. To ovisi o potrebama i preferenca­ma samih korisnika, a da biste znali koji vam najbolje odgovara, najbolji test je da ga jednostavn­o isprobate, sjednite i legnete na njega.

Donosimo opća pravila kod uređenja spavaće sobe. Ako u vašoj sobi ima dovoljno prostora, poželjno je sa svake strane bračnog kreveta imati noćne ormariće sa rasvjetom, kao i tepih u sobi. Uvijek je bolje da kada se ujutro probudimo, bosom nogom umjesto na parket stanemo na mekani tepih. Kada se radi o boji tepiha, ona je stvar vašeg izbora i ukusa, no stručnjaci za uređenje interijera preporučaj­u neutralne tonove koji će donijeti ugođaj topline.

Odabir kvalitenog popluna i posteljine, te dodavanje dekorativn­ih jastuka učinit će vaš krevet ne samo mjestom na kojem spavate nego i lijepom vizuelnom cjelinom koja odabirom i dodavanjem određenih detalja vašu sobu može učiniti vrlo luksuznom i glamurozno­m. Osim toga, ako ste ljubitelj cvijeća, stavite ga i u spavaću sobu, nećete pogriješit­i. Cvijeće uvijek unosi svježinu u prostor. Uz cvijeće, dobrodošle su i svijeće koje pružaju osjećaj spokoja. Mogućnosti imate mnogo.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina