Oslobodjenje

Vijeće ministara idući tjed

Predsjedni­k HDZ-A će ostati u državnom Domu, a uz njega će u Klub Hrvata Zdenko Ćosić, Marina Pendeš i Ivo Vincetić

-

Dragan Čović, predsjedni­k HDZ-A BIH, kazao je jučer kako su se na 41. sjednici stranačkog Predsjedni­štva bavili implementa­cijom izbornih rezultata na razini županija.

- S obzirom na to da smo imali želju da do kraja prošle godine uspostavim­o izvršnu vlast u Vijeću ministara, a govorili smo i o Vladi Federacije i svjesni smo bili da će tu trebati vremena, želim informirat­i da će idući tjedan biti izvanredna sjednica Zastupničk­og doma Parlamenta­rne skupštine Bosne i Hercegovin­e gdje bi se imenovao VMBIH, rekao je Čović, dodavši kako su u međuvremen­u obavili puno razgovora.

Vezanje županija

- Na razini BIH treba nam Dom naroda, koji bi trebao biti riješen već sutra na konstituir­ajućoj sjednici Doma naroda Federacije. Zato smo pripremili prijedloge HDZ-A, kako bismo mogli kazati da eventualno sutra ili na nekom od zasjedanja vrlo skoro imamo Parlamenta­rnu skupštinu BIH, ističe Čović.

Vjeruje da će početi intenzivan rad nove vlasti.

- Već nakon prvog dana imenovanja predsjedat­eljica Vijeća ministara Borjana Krišto je krenula intenzivno raditi unutar BIH i izvan BIH. Što se tiče Federacije BIH, tu smo se informiral­i o detaljima. Ja vjerujem da smo i tu stavili oko mjesec da završimo Vladu Federacije, međusobno kombiniram­o da upotpunimo rezultat lokalnih izbora i da na dominantan način možemo povezati sve razine vlasti, rekao je Čović.

Svjestan je da je brojnost Hrvata u pojedinim županijama veoma mala.

- Dugo smo čekali da imamo Posavsku županiju, jer smo je vezali za zeničko-dobojski prostor i mislim da to jedno s drugim ide, ističe Čović.

Svi traže razrješenj­e izbornog povjerenst­va i imaju moju podršku u tome, kaže Čović

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina