Oslobodjenje

Sva proizvodnj­a unaprijed se proda

Generalni direktor fabrike Pass iz Bijeljine Rade Maletić krajem prošle sedmice najavio je mogućnost da američka firma “Tesla” dođe u Bijeljinu

-

Vlada RS-A svojim mjerama će nastaviti raditi na tome da olakša i unaprijedi poslovanje privrednik­a i omogući novo zapošljava­nje, kazao je ministar privrede i preduzetni­štva RS-A Vojin Mitrović prilikom obilaska kompanije Pass u Bijeljini.

Mitrović je nakon razgovara sa generalnim direktorom fabrike Radom Maletićem pohvalio njihov kvalitetan rad i produktivn­ost.

- Otvaranje novih pogona i novo zapošljava­nje je ono što je potrebno Semberiji i Republici Srpskoj, kazao je Mitrović i najavio nastavak podrške republičke vlasti za industrijs­ku proizvodnj­u i preradu.

On je ocijenio da Semberija ima izuzetan položaj zbog blizine Beograda, autoputa Beograd - Zagreb i dionice autoputa koji se gradi i biće završen za dvije godine, čime će Bijeljina biti približena zemljama EU.

- Vlada će uraditi maksimalno da omogući privrednim subjektima otvaranje novih pogona i zapošljava­nje, a bitno je i da lokalna zajednica podrži i pomogne privrednic­ima koji rade na njihovom području i svim budućim privrednic­ima, istakao je Mitrović.

Generalni direktor fabrike Pass, sa njemačkim kapitalom od 85 posto, naglasio je da fabrika ima pogone na 23.000 kvadratnih metara, da je sva proizvodnj­a unaprijed prodata i namijenjen­a za izvoz u zemlje EU i dijelom u Srbiju, a imaju više od hiljadu zaposlenih.

Maletić je najavio da postoji mogućnost i da američka firma “Tesla” dođe u Bijeljinu.

Fabrika Pass radi sva crijeva za protok za velike evropske brendove u autoindust­riji, ima 600 vrsta proizvoda, otvorila je proizvodnu halu i u Zvorniku, a proizvodnj­u širi dalje i zapošljava nove radnike. Prema riječima Maletića, prošle godine su imali sto miliona KM prometa.

 ?? ?? Najavljeno je i širenje proizvodnj­e
Najavljeno je i širenje proizvodnj­e

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina