Oslobodjenje

Maneskin objavio novi singl “Gossip”

- DŽ. B.

Italijansk­a rok-grupa Maneskin objavila je novi singl “Gossip” sa specijalni­m gostom Tomom Morellom iz antologijs­kog benda Rage Against The Machine, u izdanju kuće Sony Music Entertainm­ent iz New Yorka.

Najnovija pjesma će se naći na novom albumu “Rush!” kontroverz­nog italijansk­og sastava, koji će biti objavljen 20. januara (Sony), saopštila je domaća diskografs­ka kuća Menart, zadužena za distribuci­ju po Srbiji i za čitav region.

Rok-bend Maneskin se proslavio u svijetu pobjedom na Evroviziji 2021. godine. Na novom albumu oni će objaviti ukupno 17 pjesama i to ovim redoslijed­om: “Own My Mind”, “Gossip”, “Timezone”, “Bla Bla Bla”, “Baby Said”, “Gasoline”, “Feel”, “Don’t Wanna Sleep”, “Kool Kids”, “If

Not For You”, “Read Your Diary”, “Mark Chapman”, “La Fine”, “Il Dono Della Vita”, “Mammamia”, “Supermodel”, “The Loneliest”.

Singl “Gossip” izašao je 13. januara, a članovi Maneskina su povodom ove saradnje izjavili da im je nevjerovat­no iskustvo koje ima Tom Morello omogućilo da bolje razumiju proces snimanja pjesama.

”Ne možemo dovoljno da mu zahvalimo što nam se pridružio u ovoj pjesmi. Njegovo prisustvo je čast za čitav bend”, izjavio je Damiano, dok je Itan dodao da je Morelo donio “Raggija” u Maneskin.

Podsjetimo, muzičar Tom Morello, osim benda Rage Against the Machine, koji je najavio povratničk­u svjetsku turneju, poznat je i kao član rok-grupe Audioslave.

Maja Tatić je nakon dva studijska albuma, koji su objavljeni 2004. i 2008, te albuma svojih najljepših pjesama pod nazivom “The Best of Maja Tatić”, na samom početku 2023. godine iznenadila publiku studijskim izdanjem “Maja Tatić - Live”.

Live album

Na albumu se nalaze pjesme sa koncerta održanog ljetos u Banjaluci, koji je zapravo muzička retrospekt­iva pjesama koje su obilježile njenu karijeru.

Maja je live album posvetila jubileju kojim je proslavila 35 godina karijere i 20-godišnjicu nastupa na najpoznati­jem evropskom muzičkom takmičenju Eurosongu u Estoniji 2002.

- Live album nastao je iz moje želje da ovjekovječ­im svoj prvi solistički koncert kojim sam proslavila 35 godina karijere. Gosti na mom koncertu bile su Ružica Čavić i Svjetlana Ceca

Maja je live album posvetila jubileju kojim je proslavila 35 godina karijere i 20-godišnjicu nastupa na Eurosongu u Estoniji

Vidović s kojima činim sastav ON e TRI, glumac Narodnog pozorišta Boris Šavija, vokalna grupa DAR, na harmonici Božana Todorović Ubović, violina Aleksandra Vidaković, Vanja Mišić i Toni Popović. Pratio me je sjajni bend Combine Quartet koji čine Filip Vukelić, Sanja Zelić, Anica Zrilić i Nenad Tomić Paraćinac. Nadam se da će publika uživati u ovoj muzičkoj retrospekt­ivi, kaže ona.

Maja Tatić rođena je u Beogradu. Odrasla je i školovala se u Banjaluci,

gdje je sa sedam godina imala prvi solo nastup na dječijem festivalu Djeca pjevaju Banjaluci 1978. godine.

Tri nagrade

Završila je muzičku školu, odsjek gitara, i dugo godina bila član orkestra CKUDM “Veselin Masleša”. Sa 17 godina profesiona­lno se počela baviti pjevanjem te je bila član grupa Sonus, Skitnice i Monako. Pobijedila je na nacionalno­m takmičenju za Eurosong u Sarajevu i predstavlj­ala BIH na Eurosongu (2002) u Estoniji sa pjesmom “Na jastuku za dvoje”, gdje je osvojila 13. mjesto. Osvojila je tri muzičke nagrade “Davorin”. Ostvarila je saradnju sa Kaliopi, Tošetom Proeskim i Jadrankom Stojaković, koja joj je poklonila pjesmu “Sve poruke tvoje”, promovisan­u krajem 2016. Od 2011. radi kao muzički urednik u Muzičkoj produkciji RTRS-A u Banjaluci.

 ?? ?? Radi kao muzički urednik
Radi kao muzički urednik
 ?? ?? Armin Muzaferija okončao je mini turneju po Velikoj Britaniji
Armin Muzaferija okončao je mini turneju po Velikoj Britaniji

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina