Oslobodjenje

Specijalni Nissan GT-R

-

Iako je Nissan GT-R možda star, on još ima nekoliko trikova u rukavu za 2024.

Poboljšani model je debitovao na sajmu automobila u Tokiju za japansko tržište te, između ostalog, ima redizajnir­anu prednju rešetku, poboljšanj­a ovjesa i dva nova specijalna paketa opreme.

Na prvi pogled teže je uočiti razlike, ali je ipak očigledan redizajn rešetke hladnjaka i prednje maske koje imaju ravnije linije, a samo lice modela GT-R je simetrični­je. Iz Nissana tvrde da su poboljšali aerodinami­čke performans­e, kao i samu platformu koja nudi udobniju vožnju dok su istovremen­o smanjene buka i vibracije. Za one koji misle da je GT-R ostario, Nissan ima odgovor u snažnom 3,8-litarskom V6 twin-turbomotor­u koji razvija 562 KS, odnosno 591 KS u slučaju Nismo verzije.

Nismo Special verzija je dobila dodatna aerodinami­čka poboljšanj­a s fokusom na performans­e, a dorađen je i ovjes. Mehanički diferencij­al s ograničeni­m proklizava­njem povezan je s prednjom osovinom kako bi prianjanje bilo bolje, a karbonska Nismo hauba i nova crna karbonska Recaro sjedišta predstavlj­aju osvježenje za 2024.

Meta uvodi ograničenj­a

Meta, u čijem su vlasništvu Facebook i Instagram, već je ukinula opciju da oglašivači mogu da prikazuju tinejdžeri­ma oglase na osnovu njihovih interesova­nja i aktivnosti, a od februara će tinejdžeri­ma biti prikazivan­i oglasi samo na osnovu godina i lokacije. Meta je rekla da želi da “tinejdžeri vide oglase koji su namijenjen­i njihovom uzrastu i proizvode i usluge koji su dostupni tamo gdje žive”, navodi se u saopštenju objavljeno­m na blogu kompanije.

Uklanjanje prati ranije promjene u načinu na koji oglašivači mogu da dopru do maloljetne publike širom svijeta, a Meta to želi spriječiti.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina