Oslobodjenje

Zmajevi bronzani na turniru u Poreču

Futsal reprezenta­cija BIH zauzela je treće mjesto na Futsal Week turniru, na kojem je nastupila u kombinovan­om sastavu

- S. P.

Oremuš u Igmanu

Bivši fudbaler Sarajeva Mirko Oremuš zvanično je postao novi igrač Igmana. Oremuš trenira s ekipom već određeni period i spreman je za izazove koje ga očekuju u klubu iz Konjica. Tako je ekipa Igmana, koji s klupe predvodi Husref Musemić, dobila kvalitetno pojačanje za nastavak sezone. Oremuš je karijeru počeo u Hajduku iz Splita, a u karijeri je igrao za ekipu Novalje, pa potom za pet izraelskih timova i to Hapoel Tel Aviv, Hapoel Acre, Hapoel Petah Tikva, Hapoel Ashkelon i Hapoel Raananu. Jedno vrijeme bio je član RNK Split.

Outtara u Premiershi­pu

Bournemout­h je pojačao napad dovođenjem mladog Danga Outtare iz francuskog Lorienta. Ovaj fudbaler rođen je u Burkini Faso 2002. godine, a ove sezone je zablistao u dresu Lorienta. Na 18 mečeva u Ligue 1 postigao je šest golova, a upisao je isto toliko asistencij­a. Ugovor je potpisan na pet godina, a vrijednost transfera je oko 25 miliona eura. Karijeru je počeo u ekipi Majestic FC u matičnoj zemlji, a u Lorient je došao prije četiri godine, te je prvo igrao za drugu ekipu. Prošle sezone je dao samo jedan gol u 25 nastupa.

Futsal reprezenta­cija Bosne i Hercegovin­e poražena je u Poreču od Rumunije sa 2:5 u susretu posljednje­g kola turnira Futsal Week.

Golove za našu reprezenta­ciju su postigli Samir Gosto i Faruk Brkanić.

U drugom susretu odigranom u 5. kolu Mađarska je sa ubjedljivi­h 6:0 pobijedila Grenland, dok je slobodna bila selekcija Estonije.

Bosna i Hercegovin­a je turnir završila na trećem mjestu sa 6 bodova, iza Mađarske i Rumunije koje su osvojile po 10. Grenland je četvrti sa 3 boda, a posljednja Estonija turnir je završila bez bodova. Nisu ovo bile dobre utakmice za našu reprezenta­ciju. Mnogo toga je nedostajal­o u samoj igri i puno se naša reprezenta­cija patila. Jedino je u utakmici protiv Estonije to išlo kao podmazano i na kraju je to rezultoval­o ubjedljivo­m pobjedom od 5:0. Propisno se Bosna i Hercegovin­a namučila protiv Grenlanda u meču u kojem je slavila pobjedu, ali je igra bila prilično skromna.

Selektor Ivo Krezo u Poreču nije mogao da računa na najjači sastav, pa je pozvao i petoricu juniora, između ostalog, i sina Mateja, što nije naišlo na odobravanj­e javnosti bez obzira na talenat koji posjeduje. Matej je standardni član U19 selekcije, ali mnogi su mišljenja da mu se ovakvim pozivima samo čini medvjeđa usluga i da je pod velikim pritiskom upravo zbog toga što je selektorov sin.

Razni su razlozi zašto najjača reprezenta­cija nije putovala u Poreč, igrači su davali svoja obrazložen­ja zašto ne mogu doći na okupljanje i to je prava šteta jer je ovo bila posljednja provjera pred ključne utakmice kvalifikac­ija.

Selektor Ivo Krezo u Poreču nije mogao da računa na najjači sastav, pa je pozvao i petoricu juniora

 ?? ?? Futsal reprezenta­cija BIH
Futsal reprezenta­cija BIH
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina