Oslobodjenje

Slovenija nemoćna protiv Francuske

Trikolori su slavili rezultatom 35:31, a vrlo tešku pobjedu ostvarila je Crna Gora protiv slabašnog Čilea

- J. T. J. T.

U derbiju 3. kola Svjetskog prvenstva za rukometaše Francuska je pobijedila Sloveniju sa 35:31. Nakon izjednačen­og početka utakmice, Francuska se počela odvajati od 15. do 24. minute, a onda je povela sa 15:10. Ipak, nije se predala Slovenija, jer je do kraja poluvremen­a napravila seriju 4:1 i na odmor se otišlo pri rezultatu 16:14 za trikolore.

Otvaranje

Vrlo brzo je Francuska u nastavku otišla na plus šest (18:24) i činilo se da je to kraj. Nije Slovenija uspjela do kraja meča da spusti zaostatak na manje od tri gola i na kraju su Francuzi zasluženo slavili. Kentin Mahe i Nedim Remili su postigli po sedam golova za Francuze, a Aleks Vlah devet za Sloveniju.

Crna Gora je nadigrala Čile sa 35:33. Očekivala se rutinska pobjeda Crnogoraca, ali Čile je gotovo cijelim tokom susreta bio u egalu.

Na poluvremen­u je Crna Gora vodila sa 20:18, ali na otvaranju drugog dijela Čile pravi seriju od 3:1 i dolazi do izjednačen­ja. Uspjela je Crna Gora da se odvoji na četiri gola, ali Čile nije odustajao, niti se predavao. Čile je u nekoliko navrata smanjivao zaostatak na dva gola, ali na sreću Crnu Gore nije uspio da ozbiljnije zaprijeti. Smanjio je Čile na 34:33 devet sekundi prije kraja, ali Branko Vujović je zaključio meč pogodivši za konačnih 35:33. Miloš Vujović je postigao 12, a Branko Vujović 10 golova za Crnu Goru. Erwin Feuchtmann je postigao osam golova za Čile.

U grupi D Portugal je deklasirao Mađarsku sa 27:20 i tako osvojio prvo mjesto zbog bolje gol-razlike. Mađari su na kraju završili kao treći, iza selekcije Islanda.

Debakl Urugvaja

Rezultati 3. kola Svjetskog prvenstva, grupa A: Crna Gora - Čile 35:33, Iran - Španija 22:35. Poredak:španija 6, Crna Gora 4, Iran 2, Čile 0. Grupa B: Slovenija - Francuska 31:35, Poljska - Saudijska Arabija 27:24. Poredak: Francuska 6, Slovenija 4, Poljska 2, Saudijska Arabija 0. Grupa C: Brazil - Zelenortsk­a Ostrva 30:28, Urugvaj Švedska 12:47. Poredak: Švedska 6, Brazil 4, Z. Ostrva 2, Urugvaj 0. Grupa D: Južna Koreja - Island 25:38, Portugal - Mađarska 27:20. Poredak: Portugal 4, Island 4, Mađarska 4, Južna Koreja 0.

- Nije još na najboljem nivou, osjetilo se to i na otvaranju protiv SAD-A. Obrana je bila gušća, pokretljiv­ija, bili smo agresivnij­i. Moramo biti proaktivni i ne smijemo ih čekati, već moramo napadati. Onda se možemo nadati tehničkim greškama i šutevima koji nisu pripremlje­ni. Tako olakšavamo život našim golmanima.

Iako ima dva poraza, Maroko zna biti vrlo nezgodan rival.

- Sigurno da njihova slika prve utakmice sa SAD-OM nije prava. Očekujem agresivan Maroko, vratili su im se

Parovi 3. kola Svjetskog prvenstva za rukometaše, grupa E: Alžir - Njemačka (18 sati), Katar - Srbija (20.30). Poredak: Njemačka 4, Srbija 2, Katar 2, Alžir 0. Grupa F: Sjeverna Makedonija - Argentina (18), Nizozemska Norveška (20.30). Poredak: Norveška 4, Nizozemska 4, Argentina 0, S. Makedonija 0. Grupa G: Egipat - SAD (18), Hrvatska - Maroko (20.30). Poredak: Egipat 4, Hrvatska 2, SAD 2, Maroko 0. Grupa H: Belgija - Bahrein (18), Tunis - Danska (20.30). Poredak: Danska 4, Belgija 2, Tunis 1, Bahrein 1.

Po tri najbolje selekcije već sutra nastavljaj­u takmičenje, a sada su u dvije nove grupe

 ?? / EPA ?? Hrvoje Horvat: Moramo popraviti odbranu
/ EPA Hrvoje Horvat: Moramo popraviti odbranu
 ?? ?? Budućnost je pobjedom zatvorila prvi krug
Budućnost je pobjedom zatvorila prvi krug

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina