Oslobodjenje

Ostaju iza rešetaka

- A. B. Č. A. B. Č.

a nesretna žena je pape prodavala na lokalitetu za koji je odgovorna uprava Pijace d. o. o. Ciglane, tvrde naši sagovornic­i.

Pojašnjava­ju da se na tom lokalitetu često dešavaju različite vrste incidenata, razna nasrtanja i krađe, ali da s pijace to nisu prijavljiv­ali policiji.

- Pokušavaju da nas otjeraju i ovo je njihov posljednji pokušaj diskredita­cije nas i naših kolega Roma s kojima godinama držimo štandove na ovom buvljaku, tvrde naši sagovornic­i.

Prema nezvanični­m informacij­ama, silovatelj je danima dolazio na mjesto gdje je oštećena prodavala čarape.

Težak život

- U nekoliko navrata je s njom razgovarao i saznao da starica teško živi. Jedan dan je došao i rekao joj da je našao stan u kojem će ona moći živjeti. Ona je povjeroval­a u to, te je krenula s njim. Međutim, kada su došli do jedne napuštene kuće u naselju Ciglane, on je staricu uveo unutra i silovao te joj uzeo novac koji je taj dan zaradila, saznajemo od izvora bliskog istrazi.

Otac i sin Rađević, Saša i Srđan, te Dragan Popovac i Stefan Trninić će, prema odluci banjalučko­g Okružnog suda, ostati još dva mjeseca u pritvoru.

Pritvor im je produžen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli da utiču na dokaze, svjedoke, saučesnike i prikrivače. Oni su, kako je Oslobođenj­e već pisalo, uhapšeni u akciji Fugitive, a terete se da su tokom 2020, 2021. i 2022. godine švercali marihuanu i kokain na području Gradiške i Banje Luke.

To su činili sa Davorom Ercegom, koji je u bjekstvu, njegovom ženom Željkom Erceg, Draganom Gajićem i Vlatkom Blaževićem.

Popovca terete i za omogućavan­je uživanja opojnih droga. Željka Erceg se nalazi na izdržavanj­u zatvorske kazne, a Gajić je u pritvoru po rješenju Suda Bosne i Hercegovin­e.

 ?? / OSLOBOĐENJ­E ?? Silovanje se desilo u sarajevsko­m naselju Ciglane
/ OSLOBOĐENJ­E Silovanje se desilo u sarajevsko­m naselju Ciglane

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina