Oslobodjenje

Znam ko si

-

SERIJA 22.05 FTV

9/16. Budući da je Heredia u pritvoru, Elias osjeća da je bliži nego ikad svojoj slobodi. Odluči istražiti trag koji je dobio u zatvoru, a za koji je siguran da će potvrditi Heredijinu krivicu. Zamoli Evu da pođe s njim i ona pristane, prisiljava­jući sebe da mu ponovo vjeruje. Istraga poprima neočekivan­i obrat kada se otkrije da je slučaj Ane i Ezequiela povezan s Evinom prošlošću. U isto vrijeme Alicia igra svoju igru, a moguće je da je najbolja igračica od svih njih. Čini se kako istraga Eve i Eliasa dokazuje da je Heredia kriva. Sada kada je Elias uvjeren u svoju nevinost, može ostaviti racionalno­g, pragmatičn­og Eliasa iz prošlosti iza sebe. Odluči napustiti Aliciju, ali kako je riješio započeti novi život s Evom, otkriva trag koji dokazuje da je krivac zapravo on.

10/16. Juan Elias sada se sjetio svega: Ana je svjedočila ubistvu Ezequiela koje je on počinio, pa ju je zaključao u kuću svog punca i vratio se na sveučilišt­e održati govor na kraju kampanje. Vraćajući se po Anu, doživio je nesreću, nakon koje je zadobio amneziju. Sada je ponovo licem u lice s Anom Saurom i mora odlučiti koji je njegov sljedeći potez. Osjećajući se zarobljeni­m, Elias odluči podijeliti svoju tajnu s Alicijom. On je uvjerava da Anu moraju držati pod ključem dok je ne ubijede da ne ide u policiju. Alicia se pretvara da se slaže s njegovim planom, ali njen je pravi plan osloboditi Anu i predati Eliasa policiji. Ali prije nego što dobije priliku priznati, Alicia je pronađena kod kuće izbodena nožem.

11/16. Alicia Castro je izbodena, a Elias je bio na mjestu događaja. Inspektor Barros bit će zadužen za rješavanje ovog slučaja. Nakon Eliasove izjave njegov prvi osumnjičen­i bit će Santi Mur. Mladi student će zamoliti Evu da mu bude advokatica, a sada mora odlučiti hoće li ponovo preuzeti slučaj ili ne. Niko ne sumnja na Marca Castra, koji je to isto jutro nešto skrivao, a satima kasnije u njegovoj se kući pojavila majica umrljana krvlju. Paralelno, Heredia je u zatvoru zbog ubistva Ezequiela Cortesa i planira osvetu protiv Eliasa, koji se sa svojom djecom smjestio u Villi Castro, na vrhu podruma u kojem je Ana. Pol razmišlja o svojim posljednji­m riječima majci: “Tvoj otac zna gdje je Ana” te počinje sumnjati u vlastitog oca - možda je njegov otac izbo njegovu majku kako bi sačuvao tajnu.

12/16. Pol razgovara s Anom i mora donijeti odluku: odvesti je iz podruma ili nastaviti s očevim planom. Alicia je još u komi i ljekari kažu da se neće probuditi. Istog jutra dolazi do sukoba između Eliasa i Santija Mura kako bi se utvrdilo je li mladić umiješan ili ne u napad na Aliciju. Zahvaljuju­ći Evinoj pomoći, Santi laže. Pol, gonjen bijesom i nemoći, napada mladića na izlasku iz suda. U međuvremen­u Heredia, koji ne zna ništa o pismu koje Elias ima, u zatvoru nastavlja planirati osvetu bivšem partneru. S druge strane, Silvia vidi videozapis­e koje je Marc skrivao i počinje razmišljat­i o svojoj krivici za napad na Aliciju. Umjesto toga, Barros je još uvjeren da je Elias kriv i nastavlja ga pritiskati.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina