Oslobodjenje

Iracija za sitcom

- DŽ. B.

Bosancima i Hercegovci­ma kao o ljudima koji samo nešto mumljaju, a ako progovore ne znaju reći ni prosto proširenu rečenicu. Serija “Tender” će zauvjek promijenit­i te stereotipe o svima nama, bez obzira iz kog naroda dolazili, naglasio je Vuletić.

”Tender” će tv-premijeru imati krajem januara na My TV kanalu unutar ponude BH Telecoma, kao i na Federalnoj TV. Zanimljivo je da je emitovanje već započelo ove sedmice na TV Crna Gora, gdje će biti prikazivan­a u tri sedmična termina. Ovo je inače prva serija koja je realizovan­a unutar projekta BH Content Lab koja će biti emitovana van Bosne i Hercegovin­e.

Projekat se nastavlja

Format sitcoma dopušta upravo to - sa velikim brojem epizoda koje ne traju dugo i jednostavn­im zapletima publika će moći uživati u zgodama tenderske komisije češće nego što bi to bio slučaj sa dramskim serijalom.

Generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman iskazao je posebno zadovoljst­vo kada se projekti ne samo najave, nego bude organizova­na i njihova promocija.

- Večeras imamo zadovoljst­vo da predstavim­o seriju “Tender” i jako smo zadovoljni kako je to ispalo. Želim zahvaliti Srđanu Vuletiću i glumcima koji su prikazali humor na malo drugačiji način, ističe Kahriman.

- Trenutno se snimaju još dvije igrane serije u okviru Bh Content Lab-a, “Znam kako dišeš” Jasmile Žbanić i “Princ iz Eleja” Alena Šimića. Vjerujem da ćemo za nekoliko mjeseci imati promociju i tih serija. Ulaganje u ovu vrstu sadržaja smo ocijenili izuzetno značajnim i očekujemo da ćemo u budućnosti imati sedam projekata godišnje. Potpuno sam siguran da će sve to za korisnike Moja TV platforme biti vrlo značajno. Naše ambicije su i saradnja sa velikim globalnim platformam­a i vjerujem da to nije nedokučiv cilj i radujemo se svemu što slijedi, istakao je Kahriman.

BH Content Lab je do sada realizirao dva tv-serijala - “Kotlinu” Danisa Tanovića i “Na rubu pameti” Elmira Jukića, koja se trenutno emituje na Federalnoj TV. U sve pomenute serije, kao i nekoliko filmova, a sve kroz platformu BH Content Lab, BH Telecom planira uložiti 18 miliona KM do 2024.

Dva skrivena aduta ove serije leže u činjenici da u našoj seriji nema vulgarnost­i, psovki, nema ponižavaje­ćeg humora koji je preplavio regiju

Nakon brojnih upita i velike želje fanova, koncert Doris Dragović napokon će se održati i u Sarajevu.

Legendarna splitska pjevačica već je dugih 40 godina na domaćoj sceni, a njezini hitovi i dalje ne blijede. A poslije dugih 20-ak godina, konačno će ponovno zapjevati u Sarajevu, i to baš 8. marta, na Dan žena, Sarajlije će razveselit­i koncertnim spektaklom u Domu mladih. Istinska dalmatinsk­a diva, miljenica cijele regije i žena čiji su koncerti svojevrsne muzičke priče, još jednom će opravdati sve dodijeljen­e epitete koji ju prate četiri decenije.

 ?? / DIDIER TORCHE ?? Kusić, Bukva i Kraljević su glavne ženske protagonis­tice
/ DIDIER TORCHE Kusić, Bukva i Kraljević su glavne ženske protagonis­tice
 ?? ?? Pod dirigentsk­om palicom Emira Mejremića
Pod dirigentsk­om palicom Emira Mejremića
 ?? ?? Miljenica je regije
Miljenica je regije

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina