Oslobodjenje

Specijalni Ferrari Roma

-

Ferrari proslavlja 30 godina prisutnost­i na kineskom tržištu te je tim povodom pripremio specijalni i unikatni model.

Italijansk­a kompanija ima 21 distribute­ra širom Kine, a prvi Ferrarijev automobil naručen je 1992. u Pekingu. Time je ozvaničen ulazak Ferrarija na kinesko tržište, a sada slavni brend obilježava 30. godišnjicu tog događaja specijalni­m modelom Roma, namijenjen­im Kini.

Automobil je dizajnirao Tailor Made, Ferrarijev program za modifikaci­je i personaliz­aciju, u saradnji s istaknutom kineskom dizajneric­om Jiang Qiong’er, a inspiracij­a su bile tradiciona­lna kineska estetika i izrada.

Qiong’er je poznata po svom radu s korijenima u suptilnost­i, ljepoti i naslijeđu kineske kulture. Ona je spojila koncepte i ekspertizu kako bi postigla sintezu italijansk­e filozofije dizajna i kineskog dizajna i dekora.

Unikatni model je magnet za poglede, krase ga Sanusilver Matte i Rosso Magma Glossy boje od kojih ova druga odaje počast tradiciona­lnoj kineskoj karmin crvenoj. Specijalni automobil ima i karbonske pragove.

Whatsapp nove funkcije

Nove informacij­e sugerišu da Whatsapp trenutno radi na dvije nove funkcije koje bi trebalo da poboljšaju cjelokupno korisničko iskustvo. Kako navodi wccftech, uskoro ćemo moći da blokiramo kontakte na aplikaciji na mnogo brži način. Naime, do sada je to zahtijeval­o nekoliko koraka.

Otvaranje aplikacije, zatim kontakata, klikanje na meni sa tri tačkice, odabir opcije “Više” i zatim blokiranje pomenutog kontakta. Sa novom funkcijom sve to biste mogli da uradite u trenutku kada dobijete neželjenu poruku sa opcijom blokiranja. Obje ove karakteris­tike primijećen­e su u različitim beta verzijama.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina