Oslobodjenje

U Interu slave Edina Džeku

Znam kako je lijepo osvajati trofeje, rekao je kapiten zmajeva, koji je osvojio trofej Superkupa Italije

- J. T.

Svoju kolekciju trofeja bosanskohe­rcegovački napadač Edin Džeko je obogatio još jednim i to naslovom prvaka italijansk­og Superkupa.

Rekord

Njegov Inter je u finalnoj utakmici italijansk­og Superkupa pregazio svog najvećeg rivala, ekipu Milana rezultatom 3:0. Rossonere je već u 10. minuti načeo Dimarco, da bi kapiten bh. reprezenta­cije 11 minuta kasnije udvostruči­o prednost. Do kraja susreta Martinez je sjajnim golom stavio tačku na i za konačnih i uvjerljivi­h 3:0.

Tim pogotkom je naš reprezenta­tivac ispisao historiju italijansk­og fudbala postavši najstariji strijelac u finalnim susretima Superkupa i na taj način je oborio rekord koji je do sada držao Cristiano Ronaldo. Najbolji strijelac reprezenta­cije Bosne i Hercegovin­e je i više nego zasluženo ponio epitet igrača ove utakmice.

Stoga nije ni čudno što je Džeko glavna tema u italijansk­im medijima nakon što je ponio epitet igrača utakmice i dobio zasluženu nagradu. Svi italijansk­i mediji, također, proglasili su ga igračem utakmice.

Džeki je ostalo još nekoliko mjeseci ugovora, a prema aktuelnoj situaciji iz Italije, nema dileme da će naš reprezenta­tivac dobiti novi ugovor. Sve bi trebalo biti ozvaničeno u februaru, no najugledni­ji italijansk­i list Gazzetta

Džeki je ostalo još nekoliko mjeseci ugovora, a prema aktuelnoj situaciji iz Italije, nema dileme da će naš reprezenta­tivac dobiti novi ugovor

dello Sport ima pitanje za Inter.

- Zašto čekate?, stoji na naslovnici ugledne Gazzette dello Sport, odakle aludiraju da Inter ne bi smio čekati s produžetko­m saradnje sa Džekom te da bi reprezenta­tivcu BIH morali ponuditi sve što on želi.

- U igri je bio trofej koji smo osvojili prošle godine i znam kako je lijepo osvajati trofeje. Išli smo na to da ga osvojimo i dobro smo se pripremili, izjavio je Džeko nakon meča.

Popularni dijamant će sredinom marta proslaviti 37. rođendan, a na pitanje koliko ima godina, dao je zanimljiv odgovor.

Slavlje

- Uskoro ću napuniti 22 godine, kazao je Džeko kroz smijeh, a onda se i on osvrnuo na svoj ugovor.

- Ne mislim o tome. Sada trebamo slaviti sa navijačima kojim smo priredili veliko zadovoljst­vo, poslije toga ćemo misliti na ostalo.

 ?? / EPA ?? Proglašen je za igrača utakmice protiv Milana
/ EPA Proglašen je za igrača utakmice protiv Milana
 ?? ?? Ubacio je 16 poena protiv Denvera
Ubacio je 16 poena protiv Denvera

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina