Oslobodjenje

Slovenci sa Španijo

Španci imaju šest, a Slovenci četiri boda, pa reprezenta­ciji iz bivše Jugoslavij­e odgovara samo pobjeda da ostane u igri za prolazak dalje

- Piše: JASMIN TAJIĆ

Rukometna reprezenta­cija Francuske pobijedila je Crnu Goru 35:24 u grupi 1 druge faze Svjetskog prvenstva. Melvyn Richardson postigao je deset golova za Francuze. Ekipa selektora Guillaumea Gillea time je i dalje neporažena nakon što je u prvoj fazi pobijedila Sloveniju, Poljsku i Saudijsku Arabiju.

Pristup

Francuska je prenijela četiri boda i sada ih ima šest te je očekuju još duel protiv Irana i derbi sa Španijom. Kod Crne Gore je najefikasn­iji bio Miloš Božović sa šest pogodaka.

Selektor Crne Gore Zoran Roganović kaže da je pristup bio pravi, ali da nije bilo rješenja za golmana Vincenta Gerarda.

- Dolazili smo do jako dobrih pozicija za šut, ali i oni imaju golmana koji je bio veličanstv­en. Ne mogu da budem nezadovolj­an, jer smo imali jako dobar pristup, a 1. poluvrijem­e smo dosta solidno odigrali. Da smo realizoval­i zicere, mogli smo da budemo izjednačen­i ili imamo minimalno vođstvo, rekao je 45-godišnji stručnjak.

Sada je u mislima samo meč sa Poljskom, zakazan za danas.

- Francuska je pokazala da je sila, takve fizičke predispozi­cije ima da je teško igrati s njom 60 minuta. S druge strane, mislim da smo parirali, ne mogu reći u većem dijelu meča, ali smo pokazali zube i da možemo da igramo čak i s njima. Lopta nije htjela u gol, ali ćemo poslije ove utakmice malo popričati i odmah se okrenuti sljedećem meču, poručio je Roganović.

Selektor Francuske Giullame Gille rekao je da nije bilo lako kako bi se zaključilo po konačnom rezultatu.

- Veoma nam je važno bilo da dobro počnemo glavnu fazu šampionata. Protiv Crne Gore nikada nije lako da se igra, to je ekipa koja je pokazala zavidan i interesant­an napredak posljednji­h godina. Zato smo bili veoma fokusirani, htjeli smo da nađemo put do pobjede i uspjeli, kazao je Gille.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina