Oslobodjenje

Kokainske banane stigle brodom

Droga je u Sarajevo stigla iz Hrvatske • U SIPA i Tužilaštvu ne žele davati izjave zbog interesa istrage

-

Ni nekoliko dana nakon što su na području Kantona Sarajevo otkrivena 52 kilograma kokaina višemilion­ske vrijednost­i, bh. policijske agencije zvanično nemaju odgovore na pitanja ko su osobe koje su je trebale preuzeti, kome je bila namijenjen­a, za čije tržište, ko ju je stavio u banane te kako su narkopaket­i prešli državnu granicu?!

Zalutala pošiljka

U Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) i Tužilaštvu BIH nam je rečeno da “zbog interesa istrage za sada neće davati izjave za medije”. Prema saznanjima Oslobođenj­a, droga je u Sarajevo stigla iz Hrvatske, odnosne iz luke u Rijeci.

- Droga koja je oduzeta u akciji Kruna je stigla brodom na obale Hrvatske, a potom je pretovaren­a u kamione kojima je prevezena u Sarajevo. Do sada je ispitano nekoliko osoba, ali niko od njih nije uhapšen. Utvrđuje se i koji se karteli koriste pečatom “D&G”, jer ovo nije prvi slučaj u Evropi da je zaplijenje­na droga s takvom oznakom, kaže izvor blizak istrazi.

Iskusniji policajci smatraju da to što je u samo nekoliko mjeseci, po drugi put, u našu zemlju zalutala velika količina kokaina uzbuna za bh. policijske agencije, jer ono što je sigurno jeste da bi se sada mogli očekivati sukobi u kriminalno­m podzemlju.

Podsjetimo na to da su iz Uprave za indirektno oporezivan­je BIH prekjučer objavili informacij­u da je pomenuta droga pronađena. Nezvanične informacij­e govore da su kokain pronašli radnici jedne sarajevske firme prilikom istovara paketa sa bananama, a koji su o svemu obavijesti­li nadležne organe.

 ?? / uiobih ?? Radnici sarajevske firme pronašli su 52 kilograma kokaina
/ uiobih Radnici sarajevske firme pronašli su 52 kilograma kokaina
 ?? ?? Sud će odluku donijeti u zakonskom roku
Sud će odluku donijeti u zakonskom roku

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina