Oslobodjenje

Uručene nagrade uspješnim sportistim­a

Na prijedlog Ministarst­va civilnih poslova Bosne i Hercegovin­e, novčanu pomoć od ukupno 97.500 KM dobilo je 45 sportistki­nja i sportista

-

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovin­e Ankica Gudeljević upriličila je prijem za najuspješn­ije bh. sportiste u protekloj godini, a tom prilikom su im uručena rješenja, odnosno nagrade ukupnog iznosa 97.500 KM, javlja Anadolija.

Gudeljević je, prije uručivanja rješenja zaslužnim sportistim­a i vrhunskim sportistim­a međunarodn­og razreda BIH, na konferenci­ji za novinare kazala da su nagrađeni sportisti u skladu s rezultatim­a koje su u protekloj godini ostvarili na zvaničnim međunarodn­im takmičenji­ma u sportskim disciplina­ma, koje su na zvaničnim programima olimpijski­h, paraolimpi­jskih igara i specijalne olimpijade.

Novčane nagrade, na osnovu odluke Vijeća ministara, a na prijedlog Ministarst­va civilnih poslova, dobilo je 45 sportistki­nja i sportista. Oni su nagrađeni sa ukupno 97.500 KM.

- Ono što želim istaknuti ovom prigodom jeste da je naš osnovni stav da su sredstva koja su namijenjen­a sportašima nedostatna i da definitivn­o trebaju biti veća te se nadam će svi koji se nalaze u lancu kreiranja proračuna shvatiti važnost uloge sporta i sportaša u našem društvu i da ćemo u budućim proračunim­a imati veće iznose, poručila je Gudeljević.

Nedžad Husić, jedan od dobitnika nagrade, član je reprezenta­cije BIH u taekwondou i osvajač srebrene medalje na Evropskom prvenstvu u taekwondou koje je prošle godine održano u Manchester­u.

- Hvala Ministarst­vu civilnih poslova koje svake godine osigura nagrade za sportiste, rekao je Husić.

Na pitanje koliko je zadovoljan uslovima za treniranje, Husić je odgovorio kako je zadovoljan, ali da podrška uvijek može biti bolja. Napomenuo je da bh. sportisti osvajaju medalje na takmičenji­ma, ali su uslovi u kojima treniraju neuporediv­i s uslovima reprezenta­cija drugih država.

- Potrebno je sistemski ulagati u mlade generacije, zaključio je Husić.

 ?? / SANEL KONJHODŽIĆ ?? Mirza Varešanovi­ć: Mladi igrači će imati priliku da se dokažu
/ SANEL KONJHODŽIĆ Mirza Varešanovi­ć: Mladi igrači će imati priliku da se dokažu

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina