Oslobodjenje

Posljednje vijesti

-

Njemački kancelar Olaf

Scholz odlučio je da pošalje tenkove Leopard 2 u Ukrajinu i dozvoli drugim zemljama kao što je Poljska da to učine, dok bi SAD mogle isporučiva­ti tenkove Abrams.

Ruski predsjedni­k Volodimir

Zelenski u razgovoru je sa svojim francuskim kolegom Emmanuelom Macronom kazao kako ruskim sportistim­a ne bi trebao biti dopušten nastup na Oilimpijsk­im igrama u Parizu sljedeće godine.

Neka pustinjska područja

na jugozapadu Alžira prekrio je snježni prekrivač koji je iznenadio mještane jer nisu imali priliku često vidjeti takve zimske uvjete.

Bivši velški internacio­nalac Gareth Bale, koji je nedavno otišao u nogometnu penziju, učestvovat će na jednom od najprestiž­nijih golf turnira na svijetu AT&T Pebble Beach Pro-am početkom februara u Kalifornij­i, najavio je Bale na društvenim medijima.

- Uzbuđen sam što mogu objaviti da ću igrati AT&T Pebble Beach Pro-am početkom sljedećeg mjeseca, napisao je bivši napadač Tottenhama, Real Madrida i Los Angeles FC-A na Instagramu.

Bale, koji je 9. januara najavio kraj svoje profesiona­lne nogometne karijere od 33. godini, igrat će na terenu s drugim slavnim osobama uz neke od najboljih igrača na svijetu.

Među 156 amatera postavljen­ih na Pebble Beachu, Bale će učestvovat­i s glumcem Billom Murrayem.

Velšanin, koji je nosio dres Velsa na Svjetskom prvenstvu krajem 2022. u Kataru, nikada nije skrivao ljubav prema golfu, zbog čega je zaradio brojne kritike u Madridu, gdje su ga navijači Reala optuživali da više voli golf nego nogomet.

Izazvao je kontroverz­u u novembru 2019. predstavlj­ajući se iza natpisa: “Vels. Golf. Madrid. Tim redoslijed­om”, nakon što se Vels kvalificir­ao za Euro 2020.

 ?? ?? Stefanos Tsitsipas već treću godinu zaredom prolazi među četiri u Melbourneu
Bale na golf turniru
Stefanos Tsitsipas već treću godinu zaredom prolazi među četiri u Melbourneu Bale na golf turniru

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina