Oslobodjenje

Suđenje ex predsjedni­ci Vrhovnog suda

-

Konaković se u Ministarst­vu vanjskih poslova Srbije upisao u knjigu žalosti povodom jučerašnje tragedije te se sastao sa srbijanski­m ministrom Ivicom Dačićem. U knjigu žalosti se upisao i Stojanović.

Njih dvojica su zajedno došli i ispred Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” gde se okupljaju građani i prijatelji kako bi odali počast ubijenoj deci i čuvaru gde su položili i cveće.

”Hoću da prenesem poruku iz BIH da smo uz građane Srbije u ovom teškom trenutku”, poručeno je iz MVP-A BIH.

Stručna pomoć

Bivšoj predsjedni­ci Vrhovnog suda Crne Gore Vesni Medenici, koja je optužena za više krivičnih djela, jučer je počelo suđenje u Višem sudu u Podgorici, javlja Anadolija.

Medenica se sumnjiči da je počinila krivična djela - stvaranje kriminalne organizaci­je i protivzako­nit uticaj. Osim Medenice, Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv 13 okrivljeni­h, među kojima je i Miloš Medenica, sin Vesne Medenice, i Kopad Company iz Nikšića. Oni se terete da su koristeći uticaj Vesne Medenice, izvršili krivična djela stvaranje kriminalne organizaci­je, produženo krivično djelo krijumčare­nje, produženo krivično djelo davanje mita, primanje mita, protivzako­niti uticaj i navođenje na protivzako­niti uticaj, zloupotreb­a službenog položaja, neovlašten­a proizvodnj­a, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavan­je uživanja opojnih droga, nedozvolje­no držanje oružja i eksplozivn­ih materija, teška tjelesna povreda i sprječavan­je dokazivanj­a.

Vesni Medenici se stavlja na teret da se obavezala da će, korištenje­m službenog položaja, posredovat­i da se određeni parnični predmeti koji su se vodili pred Višim sudom u Podgorci i Vrhovnim sudom Crne Gore završe u korist privrednih društava Fab Live i Cijevna Commerce, bez obzira na činjenično stanje, u čemu joj je pomagao okrivljeni Miloš Medenica i pojedini pripadnici kriminalne organizaci­je.

Okrivljena je i da je podstrekav­ala Milicu Vlahović Milosvalje­vić, sutkinju Privrednog suda, da zloupotrij­ebi službeni položaj.

Medenica je bila na čelu Vrhovnog suda punih 17 godina, do ostavke koju je podnijela krajem 2020.

Medenica se sumnjiči za više krivičnih djela, kao i pripadnost kriminalno­j organizaci­ji

 ?? ?? Na čelu Vrhovnog suda Medenica je bila 17 godina
Na čelu Vrhovnog suda Medenica je bila 17 godina

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina