Oslobodjenje

Ajsvjetlij­a tačka

-

Vaš klub Skjern nalazi se na prvom mjestu u play-offu danske lige. Kako ste zadovoljni, kakvi su planovi?

- Danci imaju sistem takmičenja da se liga odigra svako sa svakim (14 klubova), pa se onda prvih osam dijeli na dvije grupe po četiri, te iz toga prvi i drugi idu polufinale. Mi smo odigrali četiri meča u play-offu, trenutno smo prvi ispred Aalborga, Koldinga i Ribe-esbjerga. Sutra imamo utakmicu protiv Koldinga, pa nakon toga protiv Aalborga u gostima.

Familijarn­i klub

Zasad smo sretni, cilj je bio da igramo u polufinalu, to smo ostvarili dva kola prije kraja i sada samo gledamo da li ćemo u polufinale s prvog ili drugog mjesta u grupi. Zasada je sve dobro i nadam se da ćemo nastaviti ovim tempom.

Kako smo završili drugi, možemo očekivati, ako nas sreća bude pratila u žrijebu, da dobijemo malo lakšu grupu

Vama protiv Aalborga za osiguranje prvog mjesta u grupi odgovara i bod?

- Nama će i bod odgovarati i onda bismo išli na drugoplasi­rani tim iz druge grupe, što je velika razlika da ne igramo protiv GOG-A, koji je aktuelni prvak i koji ove sezone stvarno dobro igra.

Prema onome što smo dosad vidjeli, Vi ste u odličnoj formi. Kako ste lično zadovoljni?

- Stvarno sam zadovoljan, prihvaćen sam od svih. Ovo je jedno malo mjesto, gdje svi žive za rukomet. Stvarno se svi trude u gradu da pomognu u vezi sa svim i to se osjeti na terenu. Ovdje sam stvarno sretan, to je jedan familijarn­i klub, oko kojeg svi rade, što je meni jako bitno, i to se vidi na terenu, ne samo kod mene nego kod svih igrača. Nadamo se da ćemo završiti ovu sezonu na najbolji mogući način.

 ?? / JASMIN DUVNJAKOVI­Ć ?? Protiv Slovenije postigao je sedam pogodaka
/ JASMIN DUVNJAKOVI­Ć Protiv Slovenije postigao je sedam pogodaka

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina