Oslobodjenje

Džanan Musa i Real vratili seriju u Madrid

Košarkaši kraljevsko­g kluba su pobijedili Partizan u Beogradu (85:78) i tako izjednačil­i na 2-2, u meču čija je uvertira bila itekako dirljiva

- Piše: JASMIN TAJIĆ J. T. J. T.

kraja, ali je Madar u posljednjo­j minuti sa četiri poena i dvije sjajne odbrane vratio Partizan u igru. Ipak, onda Walter Tavares iz odbojke pod faulom vraća kraljeve u prednost od pet poena.

Partizanu nije pomogla ni nevjerovat­na partija Zacha Ledayja, koji je postigao 25 poena. Drugi najefikasn­iji košarkaš susreta je bio Ioannis Papapetrou sa 18 poena.

U redovima kraljeva istakli su se Adam Hanga sa 15 poena, Walter Tavares sa 15 poena, Gabriel Deck sa 14 poena. Reprezenta­tivac Bosne i Hercegovin­e Džanan Musa je upisao 14 poena, uz šest skokova i tri asistencij­e.

U drugom susretu Maccabi Tel Aviv je deklasirao Monaco i slavio pobjedu sa 104:69, te izjednačio seriju na 2-2. Maccabi je do pobjede predvodio Lorenzo Brown sa 22 poena i šest asistencij­a.

Vraćaju se i biciklisti

Međunarodn­a biciklisti­čka organizaci­ja (UCI) najavila je povratak ruskih i bjeloruski­h biciklista na međunarodn­a takmičenja. Ruski i bjeloruski biciklisti bili su suspendova­ni od trenutka kada je počela ruska agresija na Ukrajinu, a sada je UCI najavio povratak i to pod neutralnom zastavom. Povratak će biti omogućen pod strogim uslovima, najavio je UCI te je odbio u svoj kalendar staviti takmičenja u Rusiji i Bjelorusij­i. Najavljeno je da će pritom poštovati preporuke MOK-A, što znači da takmičari ne smiju biti vojna lica, niti smiju podržavati agresiju na Ukrajinu.

Preminula Tori Bowie

Tori Bowie, osvajačica tri olimpijske medalje za Sjedinjene Američke Države i bivša svjetska prvakinja na 100 metara, preminula je u 33. godini. Bowie se takmičila u skoku udalj, na 100 i 200 metara. Na Olimpijski­m igrama u Rio de Janeiru 2016. osvojila je zlato u štafeti na 4x100 m, srebro na 100 i bronzu na 200 metara.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina