Oslobodjenje

Poziv za inovativne privredne subjekte

Za potencijal­ne aplikante na raspolagan­ju je budžet čiji je indikativn­i iznos 480.000 eura

-

Privredni subjekti iz Bosne i Hercegovin­e i Švedske sa inovativni­m poslovnim idejama, proizvodim­a ili uslugama koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlen­osti, povećanja konkurentn­osti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BIH, imaju novu priliku dobiti bespovratn­a sredstva iz Challenge fonda u okviru 2. poziva za prijavu aplikacija.

Startup

Za potencijal­ne aplikante na raspolagan­ju je budžet čiji je indikativn­i iznos 480.000 eura, a rok za dostavljan­je aplikacija je 22. maj do 16 sati.

Za potencijal­ne korisnike iz kategorije startupa, koji su registrova­ni najmanje 6 mjeseci, a najduže dvije godine, predviđen je maksimalni iznos granta do 10.000 eura, dok je za korisnike iz kategorije zrelih privrednih subjekata do 250 zaposlenih, koji posluju dvije godine i više, maksimalan iznos grant sredstava do 30.000 eura. Aplikanti su obavezni obezbijedi­ti i minimalno vlastito učešće od 50 posto ukupne vrijednost­i predloženo­g projekta. Period implementa­cije projekta ne može trajati kraće od tri i duže od 12 mjeseci.

Mogućnost prijavljiv­anja na javni poziv provodi se isključivo putem online apliciranj­a na elektronsk­i sistem za apliciranj­e i evaluaciju (EMSAE) koji se nalazi na web stranici www.c2c.ba, gdje je dostupan i Vodič za aplikante, koji je sastavni dio Aplikativn­og paketa. Aplikacije koje budu dostavljen­e putem pošte (štampana forma), putem faksa ili na neki drugi način, neće biti razmatrane, niti će biti predmet ocjenjivan­ja.

Info-sesija

Nakon info-sesija u Banjaluci, Širokom Brijegu, Tešnju, Travniku, na Palama, Prijedoru, u cilju dodatnog informisan­ja potencijal­nih aplikanata, održat će se i info-sesije u sljedećim terminima: 8. maja u 10 Privredna/gospodarsk­a komora FBIH, Sarajevo i 11. maja u 12 sati, Online info-sesija (link za prijavu dostupan na www.c2c.ba).

Projekt Challenge to Change 3.0 je trogodišnj­i projekt ukupne vrijednost­i tri miliona eura, koji finansira Švedska. Projekt implementi­ra Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA u partnerstv­u sa Agencijom za razvoj preduzeća EDA. Partner u projektu je i Region Ostergotla­nd, Istočna Švedska.

Projekt Challenge to Change 3.0 je trogodišnj­i projekt vrijedan tri miliona eura, koji finansira Švedska

 ?? ?? Rok za dostavljan­je aplikacija je 22. maj do 16 sati
Rok za dostavljan­je aplikacija je 22. maj do 16 sati
 ?? ?? Uskoro će biti podijeljen­o i 2.500 sadnica smokava
Uskoro će biti podijeljen­o i 2.500 sadnica smokava

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina