Oslobodjenje

Realu treći trofej u sezoni

- Piše: JASMIN TAJIĆ

Real Madrid pobjednik je ovosezonsk­og izdanja španskog Kupa kralja. U finalu je kraljevski klub sa 2:1 savladao Osasunu za svoju 20. titulu u ovom takmičenju, a prvu nakon devet godina. Junak Realove pobjede bio je mladi Brazilac Rodrygo Goes, koji je postigao oba pogotka.

Prvi gol postigao je u drugoj minuti nakon što je Vinicius Junior lijepo prošao po lijevoj strani i pronašao svog sunarodnja­ka, koji nije imao težak zadatak pogoditi za vodstvo

Madriđana. Osasuna je uspjela izjednačit­i u 58. minuti. Lucas Torro odličnim je udarcem s 20-ak metara matirao Thibauta Courtoisa.

Nije dugo trebalo Realu da postigne pobjedonos­ni pogodak. Opet je Vinicius prošao po lijevoj strani, no ovaj put je njegovo dodavanje odbrana Osasune na tren očistila. Ipak, na loptu je natrčao Toni Kroos i šutirao, a ona se od bloka odbila do Rodryga, koji je svojim drugim golom donio trofej Realu.

Real Madrid je tako osvojio treći trofej ove sezone. Prethodno je došao do pehara evropskog Superkupa i Svjetskog klupskog prvenstva. Sutra ga čeka prva polufinaln­a utakmica Lige prvaka s Manchester Cityjem.

Trener Reala Carlo Ancelotti nastavio je sa impresivni­m rezultatim­a.

- Sve što mogu da uradim je da zahvalim ovom timu, ovom klubu i ovim navijačima. Postigli smo nešto izuzetno značajno, osvojivši svaki mogući trofej u dvije godine. Sada se spremamo za veliku utakmicu u utorak i krećemo u nju sa mnogo optimizma, sretni smo i uzbuđeni. Trenutno sam oduševljen, ali sam veoma umoran. Kad svane novi dan, shvatit ćemo sve što smo postigli u ove dvije sezone, poručio je Ancelotti.

Luka Modrić se vratio u tim nakon povrede.

- Osvojio sam s Real Madridom 23 trofeja, a svaki od njih je impresivan. Jako sam zadovoljan, kazao je Modrić.

Njegov klub je Kup kralja osvojio prvi put od 2014. godine.

- Drago mi je zbog ovog kupa jer nam je puno puta izmakao. Atmosfera je bila sjajna i podsjetila me na onu iz 2014. Igramo za titule, no poseban je doživljaj kada te publika ovako lijepo dočeka, to je najbolje od svega, poručio je Modrić.

A dva trofeja više od Modrića ima Karim Benzema. Benzema je stigao do broja 25, te se izjednačio sa Marcelom, koji je dosada imao najviše trofeja sa Realom u historiji.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina