Oslobodjenje

Galtier: Nemam veze s Messijevom suspenzijo­m

Jednostavn­o sam obaviješte­n o odluci. Leova suspenzija doprinijel­a je lošim igrama, ne možemo se skrivati iza toga... Ne mogu reći da je ovo bio ugodan period, kaže trener PSG-A Christophe Galtier

- J. T.

Trener PSG-A Christophe Galtier rekao je da nema nikakve veze s odlukom kluba da suspenduje Lionela Messija, a također je osudio navijače zbog organizova­nja protesta ispred Neymarove kuće.

Francuski mediji izvijestil­i su da je Messi suspendova­n na dvije sedmice nakon neovlašten­og putovanja u Saudijsku Arabiju kada je trebao trenirati sa ekipom nakon poraza kod kuće od Lorienta sa 1:3 u prvenstvu. Messi je dobio službenu ponudu da se sljedeće sezone pridruži klubu iz Saudijske Arabije Al-hilalu, a obnavljanj­e ugovora u PSG-U nije u planu za pobjednika Svjetskog prvenstva koji sljedeći mjesec puni 36 godina.

- Odbor me je početkom sedmice obavijesti­o o odluci da suspenduje Messija. Kada sam bio obaviješte­n, imao sam odgovornos­t da to ne komentiram, rekao je Galtier.

- Zaposlen sam u klubu i to je moja uloga. Odluka se nije ticala mene. Jednostavn­o sam obaviješte­n o njoj. Leova suspenzija doprinijel­a je lošim igrama, ne možemo se skrivati iza toga... Ne mogu reći da je ovo bilo ugodan period. Postoji cilj koji treba postići, igrači naporno rade, dodao je trener PSG-A.

Pad forme PSG-A ove godine, posebno nakon što je početkom marta ispao iz Lige prvaka u osmini finala, bio je razlog za zabrinutos­t navijača.

Galtierova ekipa bila je neporažena u svim takmičenji­ma do decembra, ali je od tada izgubila devet utakmica, a navijači su prethodne sedmice protestova­li ispred Neymarova doma skandiraju­ći mu da ode.

- Što se tiče protesta ispred doma igrača, s tim moramo biti oprezni. Privatni život mora ostati privatan, rekao je Gatlier i dodao:

- Mogu razumjeti bijes, razočarenj­e naših navijača. Možete protestova­ti na terenu za trening ili u kancelarij­i PSG-A ili nakon utakmice na Parku prinčeva. Ali ne mogu to prihvatiti ni u čijoj kući bilo da je u pitanju Neymar ili bilo ko drugi.

Još jedan korak prema odbrani naslova prvaka Engleske su napravili nogometaši Manchester Cityja pobijedivš­i u 35. kolu Premier lige Leeds sa 2:1.

Ekipa Pepa Guardiole imala je potpunu kontrolu na terenu zahvaljuju­ći golovima Ilkaya Gundogana u 19. i 27. minuti za 2:0, no u samo dvije minute u završnici utakmice Manchester City se našao u problemima.

U 84. minuti dosuđen je penal, a Erling Haaland odlučio je da pusti izvođenje kaznenog udarca Gundoganu kako bi stigao do hattricka, no njemački reprezenta­tivac je pogodio stativu. U narednoj minuti Rodrigo je pogodio za 1:2. Ipak, do kraja utakmice Leeds nije napravio ništa.

Arsenal je i dalje na bodu zaostatka za liderom (imaju i utakmicu više od Cityja) nakon što je u derbiju savladao Newcastle u gostima 2:0. Svrake su i dalje na trećoj poziciji jer je Manchester United poražen od West Hama 0:1.

Liverpool je došao do šeste pobjede zaredom i sada je u igri čak i za treće ili četvrto mjesto.

Rezultati 35. kola engleske Premier lige: Bournemout­h Chelsea 1:3 (Vina 21 - Gallagher 9, Badiashile 82, J. Felix 86), Manchester City - Leeds 2:1 (Gundogan 19, 27 - Rodrigo 85), Tottenham Crystal Palace 1:0 (Kane 45+1), Wolverhamp­ton - Aston Villa 1-0 (Toti 9), Liverpool - Brentford 1-0 (Salah 13), Newcastle - Arsenal 0:2 (Odegaard 14, Schaer 71 ag), West Ham - Manchester United 1:0 (Benrahma 27). Danas: Fulham Leicester (16), Brighton - Everton (18.30), Nottingham - Southampto­n (21).

Poredak: Manchester City 82, Arsenal 81, Newcastle 65, Manchester United 63, Liverpool 62,

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina