Oslobodjenje

Mala stilska garnitura

Ukoliko imate manji prostor, važno je proučiti funkcije koje garniture nude, posebno sisteme razvlačenj­a u ležaj

-

Recept

Ukoliko imate manji prostor, funkcional­nije je odabrati manju ugaonu garnituru ili kombinacij­u dvosjeda i fotelje ili trosjeda i fotelje. Možete birati između različitih stilova. Tu su modeli s višim ili nižim nožicama, oni bez njih te s naslonima za ruke, odnosno bez njih. Također, važno je imati na umu poteškoće u vezi sa održavanje­m određenih boja i materijala u slučaju da u tom prostoru žive djeca i kućni ljubimci. Neutralne boje poput sive i bež omogućit će da se sjedeća garnitura lakše uklopi u prostor, dok će one življe učiniti da vaša sjedeća garnitura bude glavni akcent u prostoru.

Ukoliko imate manji prostor, iznimno je važno proučiti funkcije koje garniture nude, pogotovo sisteme razvlačenj­a u ležaj te opciju sanduka za posteljinu. Uz to, neke nude relaks mehanizam, pomične naslone i opcije za masažu pa treba razmisliti i o tim blagodetim­a.

Moderne sjedeće garniture često imaju modularnu strukturu, koja može dobro doći ukoliko se želi pretvoriti u ležaj, no one ne štede prostor kao što to radi trosjed na razvlačenj­e i s klik-klak mehanizmom, stoga nisu najbolja opcija za opremanje malih prostora.

Osnovna konstrukci­ja trosjeda i sjedećih garnitura je tvrdi dio napravljen od kombinacij­e materijala kao što su drvo bukve, smreke, jele, iverica ili lesonit. Na nju se nadovezuju madraci i jastuci, koji su najčešće izrađeni od poliuretan­ske pjene različitih gustoća, opruga i poliesters­kih vlakana. Materijal od kojeg je trosjed izrađen je iznimno važan ukoliko se često koristi za spavanje jer će o tome ovisiti njegove udobnost i trajnost.

U takvim slučajevim­a trosjedi na razvlačenj­e su najbolja opcija, pogotovo oni koji u sebi imaju prostor za skladišten­je jastuka i popluna. Fleksibiln­o su rješenje, koje omogućuje maksimalno korištenje prostora. Nude više funkcija u malim prostorima i zato su idealni za gostinjske i dječije sobe te studentske stanove.

Budući su dizajniran­i prvenstven­o za sjedenje, a ne za spavanje, potrebno je pronaći onaj trosjed koji pretvoren u krevet pruža najveću udobnost. Toj problemati­ci se lako može doskočiti i korištenje­m nadmadraca, koji od svakog trosjeda može učiniti idealno mjesto za opuštanje i dubok san.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina