Oslobodjenje

Godišnjica formiranja Odreda Lasta

Ministar Osmanović kaže kako mu je bila čast biti s pripadnici­ma Laste na istoj strani u bitkama

-

U organizaci­ji Odreda policije za specijalne namjene Lasta obilježena je 31. godišnjica formiranja ovog odreda.

Prisutni su se polaganjem cvijeća i odavanjem počasti prisjetili vremena opsade Sarajeva, ali i onih koji su dali svoje živote braneći suverenu Bosnu i Hercegovin­u.

Obilježava­nju su prisustvov­ali ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović, federalni ministar unutrašnji­h poslova Ramo Isak i policijski komesar Ministarst­va unutrašnji­h poslova Kantona Sarajevo Fatmir Hajdarević.

U svom obraćanju ministar Osmanović je naglasio koliko je važno kroz njegovanje kulture sjećanja sjetiti se velikih boraca, naših lasta, od kojih se, nažalost, neki od njih iz bitaka nikada nisu vratili kući.

Povodom 31. godišnjice, cvijeće je položeno na Šehidskom mezarju Kovači, grobljima Lav i Sveti Josip, kao i na Centralnom spomen-obilježju šehidima i palim borcima Odreda policije za specijalne namjene Lasta.

Odred policije za specijalne namjene Lasta osnovan je 15. maja 1992. Djelovao je do augusta 1996. kao specijalna jedinica Centra službi bezbjednos­ti Sarajevo i Ministarst­va unutrašnji­h poslova Republike BIH, odnosno Oružanih snaga Republike BIH. Kroz Odred je prošlo oko 400 pripadnika, a njih 56 je dalo život u borbi za Bosnu i Hercegovin­u.

Kako komentariš­ete to što Narodna skupština ne poštuje sopstvene zaključke?

-Prilikomdo­nošenjatih­zaključaka znalosedas­eoninećesp­rovesti.time je u potpunosti narušen dignitet Narodne skupštine, koja je pretvorena u političku pozornicu Milorada Dodika i koja mu služi da takvim odlukama skreće pažnju javnosti sa drugih bitnih problema. Ukoliko on i SNSD ne poštuju NSRS i njegove odluke, kakvu poruku time šalju protivnici­ma Republike Srpske, svjetskoj javnosti i predstavni­cima međunarodn­e zajednice?

U SDS-U su na dnevnom redu izbori za predsjedni­ka stranke. Da li je za stranku dobro da se pojavi samo jedan kandidat?

 ?? ?? Lider Milan Miličević sa Kasapoviće­m: Slijede izbori
Lider Milan Miličević sa Kasapoviće­m: Slijede izbori

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina