Oslobodjenje

T u Srpskoj

- Mi. d.

Srpska demokratsk­a stranka treba da što jasnije prezentuje programske principe javnosti i glasačima, kao i platformu djelovanja

- Na čelu Srpske demokratsk­e stranke od njenog osnivanja do danas promijenil­o se čak osam predsjedni­ka. To govori da je naša stranka sigurno jedina u Republici Srpskoj koja baštini istinske principe demokratij­e iz svog naziva. Nemate niti jednu drugu stranku da se može pohvaliti time, niti je u nazivu SDS-A na izborima ikada bilo dodato ime nekog od predsjedni­ka. Takođe, SDS svake četiri godine nakon opštih izbora sprovodi redovne unutarstra­načke izbore od mjesnih odbora prema višim organima.

Isti cilj

To znači da ti izbori imaju legitimite­t hiljada članova stranke koji biraju, mogu da budu birani u stranačke organe, ali i da sami predlože po volji i predsjedni­kastranken­arepubličk­om nivou.imalismokr­ozistoriju­situacija i da je bio jedan kandidat ili više kandidata. U svakom slučaju, radi se o demokratsk­om procesu, bez bilo kakvog nametanja. Nije mi poznato koliko trenutno ima kandidata za predsjedni­ka stranke, postoje razne spekulacij­e u javnosti, ali ukoliko bude jedan, to može biti pokazatelj potpunog konsenzusa u okviru Srpske demokratsk­e stranke, znak jedinstva.

Da li će opozicija platiti preveliku cijenu zbog međusobnih ratova?

- Postoje nesuglasic­e i različita mišljenja, što je normalno, nije dobro da propisima Evropske plivačke federacije (LENA) i Međunarodn­e plivačke organizaci­je (FINA) da bi se mogla organizova­ti sva

Da li se SDS i PDP previše bave Dodikom?

- Srpska demokratsk­a stranka treba da što jasnije prezentuje svoje programske­principeja­vnostiigla­sačima, kao i platformu djelovanja koja će biti definisana u narednom periodu nakonunuta­rstranački­hizbora.totreba biti naš prioritet, a ne Dodik.

Ljubiša Petrović je nedavno odbranio poziciju u Bijeljini. Da li je to više pobjeda SDS-A ili poraz SNSD-A?

- Sam Ljubiša Petrović je rekao da je njegova pobjeda - pobjeda SDS-A. Narod Semberije je podržao politiku Srpske demokratsk­e stranke koja je predstavlj­ena kroz ličnost gradonačel­nika Bijeljine Ljubiše Petrovića, dakle prepoznata je bolja opcija za građane, ne samo od SNSD-A već od sijaseta stranaka koje su se udružile na propalom referendum­u.

Kako komentariš­ete najavu donošenja zakona o stranim agentima?

- Mislim da je uz sve ostale apsurdne odluke koje SNSD donosi u posljednje vrijeme, to samo jedna u nizu. Koliko je meni poznato, sam SNSD je značajna sredstva dobijao ne samo od američke vlade, već brojnih zapadnih zemalja, tako da, ukoliko bude formirana bilo kakva crna lista stranih agenata, biće krajnje licemjerno da takvu listu formiraju upravoonik­ojisupotak­vimkriteri­jumima strani agenti. evropska i svjetska plivačka i vaterpolo takmičenja, kaže gradonačel­nik Fuad Kasumović.

 ?? ?? Izgled zatvorenog olimpijsko­g bazena
Izgled zatvorenog olimpijsko­g bazena
 ?? ?? Milan Kasapović: Prioritet SDS-A nije Dodik
Milan Kasapović: Prioritet SDS-A nije Dodik

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina