Oslobodjenje

Sam sebe ranio u nogu?

- A. L.

pred intervju dobio poziv sa skrivenog broja, te da mu je rečeno da se nađu u Sarajevu.

Šifra na mobitelu

Kazao je da je nakon toga dobio poruku putem Vibera s nepoznatog broja od osobe inicijala E. S. da instalira aplikaciju Telegram, što je i učinio. Putem te aplikacije su dogovarali susret.

Nakon što su se našli, nuđeno mu je da da novac za zaposlenje. Upitan o iznosu, svjedok je rekao da se radilo o 10.000 KM, na šta nije pristao.

Kazao je kako je čovjek s kojim se našao imao bradu, ali da ne može reći da li se radi o jednom od optuženih. Rekao je i kako mu je putem telefona pokazao šifru pod kojom je bio prijavljen na konkursu, nakon kojeg nije primljen.

Burna je bila noć između petka i subote na sarajevski­m ulicama nakon derbija između vječitih rivala Sarajeva i Željezniča­ra. Naime, po završetku utakmice, u Ulici Marcela Šnajdera u naselju Koševo došlo je prvo do tuče, a onda i do pucnjave.

Nekoliko policijski­h vozila je po dojavi stiglo na lice mjesta, gdje su policajci zatekli Z. D. (1983) iz Sarajeva, koji je pucao, kao i P. I. (1998), P. E. (1976) iz Busovače, te J. H. (1991) iz Viteza.

Z. D. je zadobio povredu u predjelu desne noge, nanesenu upotrebom pištolja. Dežurni doktor se nije izjasnio o stepenu povreda. Iz saopćenja MUP-A moglo bi se zaključiti da je Z. D. sam sebe ranio u nogu.

P. E. zadobio je lakšu povredu u tuči, a obojici je pomoć ukazana na KCUS-U.

- O svemu je obaviješte­n dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, saopćeno je iz MUP-A uz napomenu da su uhapšeni P. I, P. E. i J. H, koji se terete za nasilničko ponašanje na štetu Z. D, te su predati u prostorije za zadržavanj­e osoba lišenih sloboda MUP-A KS-A.

Z. D. je zadržan na liječenju na KCUS-U i pod nadzorom je policijski­h službenika, a tereti se za izazivanje opće opasnosti.

 ?? ?? Raspetljav­a se klupko koje su zapetljali granični policajci
Raspetljav­a se klupko koje su zapetljali granični policajci

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina