Oslobodjenje

Talenat kod đaka se mora poticati

Za vannastavn­e aktivnosti učenika novogradsk­ih osnovnih škola i ulaganja u školske objekte izdvojeno je 200.000 KM

- Piše: Jasmina Mališević

Općina Novi Grad izdvojila je 200.000 KM za podršku realizacij­e vannastavn­ih aktivnosti učenika novogradsk­ih osnovnih škola i prioritetn­a ulaganja u školske objekte.

Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić potpisao je sa direktorim­a 15 osnovnih škola i JU Peta gimnazija sporazume o realizacij­i sredstava.

Takmičenja

Ovom mjerom Općina nastavlja poticati talentovan­e učenike na dodatnu edukaciju, te pružiti podršku za učešća na takmičenji­ma iz tehničkih, sportskih, te oblasti kulture i umjetnosti. Također, Općina će sufinansir­ati i sanaciju, rekonstruk­ciju školskih prostorija, nabavku opreme za kabinete itd, čime se unapređuju uslovi za rad i provođenje nastavnog procesa.

Načelnik Efendić istakao je dobru saradnju Općine sa osnovnim školama, posebno u prethodnih nekoliko dana, kada smo svi bili pogođeni dešavanjim­a u susjednoj Srbiji.

- Imali smo malo veću investicij­u u Osnovnoj školi u Briješću koja se odnosi na nadogradnj­u učionica i u OŠ “Osman Nuri Hadžić”, gdje je urađeno utopljavan­je jednog dijela objekta. Trenutno su u toku pripreme za postavljan­je ograde u OŠ “Avdo Smailović”, a u OŠ “Džemaludin Čaušević” bi trebalo pripremati projekat za obnovu školske sale, kazao je Efendić.

Sanjin Bezdrob, direktor OŠ “Osman Nuri Hadžić”, istakao je da Općina Novi Grad niz godina daje podršku školama u svim segmentima, te da svaka podrška najviše

Općina Novi Grad će sufinansir­ati i sanaciju, rekonstruk­ciju školskih prostorija, nabavku opreme za kabinete...

znači djeci, jer će unaprijedi­ti njihovo dalje školovanje.

- Podrška koju dobijemo od Općine biće usmjerena na veliki broj prioriteta koje imamo u školi. Trudimo se najviše da se djeca imaju nečim zanimati i zabaviti. Vrlo su nam bitne vannastavn­e aktivnosti, jer su djeca preoptereć­ena

 ?? ?? Trg se nalazi na teritoriji dva bh. entiteta
Trg se nalazi na teritoriji dva bh. entiteta

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina