Oslobodjenje

Goražde skočilo na drugo mjesto tabele

- Z. Š.

iz Mönchengla­dbacha slavili su 5:2 i ostali su sa jednim bodom zaostatka za liderom Bayernom.

Ermedin Demirović odigrao je čitav meč za Augsburg, koji je poražen na gostovanju Bochumu 2:3.

Rezultati 32. kola njemačke Bundeslige: 34, Hoffenheim 32, Bochum 31, Schalke 30, Stuttgart 29, Hertha 25.

Španija, La Liga

Barcelona je i definitivn­o novi šampion Španije nakon što su u gradskom derbiju igranom u 34. kolu španske La Lige savladali Espanyol 4:2.

Četiri kola prije kraja Barca ima 14 bodova više od Reala i po 27. put osvojila je trofej najbolje ekipe u Španiji.

Trener Reala iz Madrida Carlo Ancelotti odmarao je nekoliko glavnih igrača na utakmici protiv Getafea, jer kraljeve u srijedu čeka revanš protiv Manchester Cityja u polufinalu Lige prvaka (prvi meč 1:1).

Pogodak Asensija u 70. minuti bio je dovoljan Realu za novu pobjedu, a značaj ovim bodovima daje jedino činjenica da su na drugom mjestu prestigli gradskog rivala Atletico koji je neočekivan­o poražen od posljednje­plasiranog Elchea.

Rezultati 34. kola španske La Lige:

Francuska, Ligue 1

Paris Saint-germain razbio je Ajaccio 5:0 u 35. kolu francuske Ligue 1 te napravio novi korak ka osvajanju titule prvaka. Dva gola postigao je Kyllian Mbappe (47, 54), a preostale su zabili Fabián Ruiz (22), Achraf Hakimi (33) i autogol Youssoufa (73).

Sead Kolašinac bio je u početnom sastavu Marseillea koji je savladao Angers 3:1, zamijenjen je u 83. minuti kada je ušao Eric Bailly. U istoj minuti u gostujućem sastavu ušao je u Halid Šabanović zamijenivš­i Justin-noela Kalumbau.

Sanjin Prcić ostao je na klupi Strasbourg­a, koji je na svom terenu savladao ekipu Nice 2:0.

U 26. kolu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovin­e igrao se kakanjski derbi između Rudara i Mladosti, a Rudar je slavio uvjerljivo 3:0.

Domaći su poveli već u 11. minuti utakmice preko Bliznovića. U drugom poluvremen­u je za 2:0 pogodio Imamović u 59. minuti, da bi u 73. Kobilica postavio konačnih 3:0.

Goražde je izbilo na treće mjesto tabele nakon što je uvjerljivo savladalo Travnik 3:0, a na treće mjesto popela se ekipa Stupčanice, koja je u gostima pobijedila Zvijezdu 2:1.

Najveće iznenađenj­e kola priredio je otpisani Radnički, koji je u gostima savladao Bratstvo 4:1.

Rezultati 26. kola Prve lige FBIH:

GORAŽDE: Goražde - Travnik 3:0, GRADAČAC: Zvijezda Stupčanica 1:2, SREBRENIK: Gradina - Jedinstvo 2:0, GRAČANICA: Bratstvo - Radnički 1:4, KAKANJ: Rudar - Mladost 3:0, TOMISLAV-GRAD: Tomislav Simm Bau 50: TEŠANJ: TOŠK - Radnik, GABELA: GOŠK - Budućnost.

GOŠK 58, Goražde 45, Stupčanica 43, Zvijezda 41, Budućnost 41, Tomislav 40, Rudar 39, Gradina 39, Simm Bau 34, Bratstvo 33, TOŠK 31, Mladost 30, Radnik 30, Jedinstvo 28, Travnik 28, Radnički 20.

Poredak: Jučer:

Za Paris Saintgerma­in je nakon suspenzije zaigrao Leo Messi, koji je u nekoliko navrata izviždan od domaće publike u Parizu

 ?? ?? Trenutak kada Haaland postiže pogodak za City protiv Evertona
Trenutak kada Haaland postiže pogodak za City protiv Evertona
 ?? ?? Igrači Rudara iz Kaknja slave pobjedu nad gradskim rivalom Mladosti
Igrači Rudara iz Kaknja slave pobjedu nad gradskim rivalom Mladosti

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina