Oslobodjenje

Aston Martin DBX707

-

U Aston Martinu su s pravom izuzetno ponosni na uspjeh njihovog tima u aktuelnoj sezoni Formule 1, a to je bio povod za predstavlj­anje modela pod nazivom DBX707 AMR23 Edition.

Odmah na početku treba reći da je riječ o vizuelnom paketu koji je fokusiran na estetiku, odnosno izgled SUV-A visokih performans­i, ali to je sasvim uredu jer je DBX707 već najsnažnij­i SUV na svijetu s motorom s unutrašnji­m sagorijeva­njem. Pokreće ga moćni 4-litarski twin-turbo V8 motor koji razvija 697 KS i 899 Nm obrtnog momenta uparen s devetostep­enim automatski­m mjenjačem, koji mu omogućava da od 0 do 100 km/h ubrza za 3,5, odnosno do 200 km/h za 12,7 sekundi. Maksimalna brzina veća je od 310 km/h.

DBX707 AMR23 Edition je specijalni model inspirisan Formulom 1 i lakiran u boju nazvanu Podium zelena. Tamnija nijansa je naglašena limeta zelenim detaljima, a ako to izgleda poznato, razlog je F1 bolid Aston Martinovog tima. Šemu boja je SUV posudio od bolida, a dijeli je i s medicinski­m F1 vozilom DBX707.

Aston Martin prima narudžbe, a cijena nije otkrivena.

Remake System Shocka

Nakon odgađanja i godina razvoja System Shock remake je napokon spreman da izađe krajem maja. Plaion i developer Nightdive Studios kažu da je igra pozlaćena i spremna da izađe 30. 5. na PC-U.

Za one koji ne znaju, izraz “igra je pozlaćena” je znak da je igra najkomplet­nija i najslobodn­ija od bugova što može biti te da joj je određen datum kad izlazi.

Sadržavaće poboljšane vizuale i kontrole, zajedno s novom muzikom. Nightdive Studios također obećava novi sistem komadanja pri borbi s neprijatel­jima. U ovoj igri koja dolazi 29 godina poslije originala će biti i drugih poboljšanj­a.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina