Oslobodjenje

Pristaje svakom balkonu

Najmoderni­ji je luksuzni namještaj od ratana te od masivnog drveta. To je veoma izdržljivo i praktično rješenje

-

Recept

Bez obzira na veličinu balkona ili terase, svaki se vanjski prostor uspješno može pretvoriti u udobno mjesto za sjedenje. Moderan namještaj za terasu nisu samo stolovi i stolice nego i garniture, sofe i ležaljke. Opremite balkon funkcional­nim namještaje­m i uživajte u maksimalno­j udobnosti vlastitog doma.

Prije nego što krenete u potragu za namještaje­m za vaš balkon, terasu ili dvorište, morate procijenit­i koliko imate slobodnog prostora. Odredite gdje ćete postaviti sto i stolice, naslonjače i ležaljku. Pripazite na to da imate dovoljno prostora za okrenuti se.

Bez obzira na stil uređenja vašeg balkona ili terase, sigurno ćete pronaći namještaj za balkon koji će se savršeno uklopiti u svaki ambijent i naglasiti njegov prirodni šarm i ljepotu. Najmoderni­ji su luksuzni komadi namještaja od ratana te od masivnog drveta. Veoma izdržljivo i praktično rješenje su i garniture izrađene od visokokval­itetnog ratana.

Otpornost na vremenske uvjete veoma je bitna prilikom uređenja balkona. Bilo bi dobro kada bi odabrani namještaj mogao ostati na balkonu tokom cijele sezone tako da ga ne morate prebacivat­i u drugu prostoriju zbog straha od vlage. U tom vam je slučaju najbolje rješenje balkonski namještaj od ratana ili visokokval­itetne plastike.

Kako biste naglasili prirodni karakter nekog balkona, odaberite stolove i stolice te ležaljke od drveta. Potražite ležaljke po svom ukusu. S druge strane modeli izrađeni od kombinacij­e materijala poput metala, željeza ili aluminija odlično će nadopuniti industrijs­ki stil uređenja. Dostupni namještaj od ratana univerzaln­o je rješenje koje će pristajati svakom balkonu.

Ovaj namještaj treba da redovno održavate. Ako živite u uvjetima hladne i oštre zime, morat ćete ga redovno održavati i njegovati da bi ostao u najboljem stanju. Samo usisajte prašinu pomoću usisivača ili upotrijebi­te četkicu s mekanim vlaknima. Za uklanjanje mrlja s ratana dovoljno je prebrisati ga čistom mokrom krpom. Metalni namještaj je podložniji hrđi, stoga ga je potrebno zaštititi od vlage. To možete učiniti tako da premažete nožice ili konstrukci­ju prozirnim premazom i produžit ćete njegov životni vijek.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina