Oslobodjenje

Mostarski derbi u finalu Kupa Velež i Zrinjski će u Zenici odigrati možda i najvažniju međusobnu utakmicu u historiji

- Piše: ZLATKO ŠARIĆ

VELEŽ ZRINJSKI

U Zenici će se danas odigrati vjerovatno jedno od najinteres­antnijih finala Kupa Bosne i Hercegovin­e u fudbalu, na suprotnim stranama bit će mostarski rivali Velež i Zrinjski.

Ogroman ulog

Osim gradskog rivaliteta koji prelazi granice običnog, na ovoj utakmici obje ekipe imaju i ogroman ulog. Za Velež je osvajanje Kupa vjerovatno posljednja šansa da izbori novi izlazak na evropsku scenu, dok Zrinjski ima priliku da prvi put u svojoj historiji osvoji duplu krunu, nakon što je već osigurao titulu prvaka BIH.

-Svjesnismo­kvalitetep­rotivnikai­razlike koju su napravili u odnosu na sve ostaleekip­e,međutim,mićemosepr­obati postaviti u ulogu koja će nam dati mogućnost da pobijedimo. Tako se i pripremamo za ovaj susret. Respektuje­mo protivnika, ali vjerujemo u sebe.

Probat ćemo da u svakom momentu utakmice naglasimo svoje kvalitete i da pokušamo to iskoristit­i. Sigurno je da nas čeka teška utakmica. Ali stigli smo do finala i na nama je da u jednoj ovakvoj utakmici damo maksimum. Pokazali

smo ove sezone kako možemo igrati, vidjelo se to posebno u onoj posljednjo­j utakmici protiv Zrinjskog u prvenstvu kada smo po prikazanom trebali uzeti bod, rekao je trener Veleža Nedim Jusufbegov­ić.

Blagi favorit je ipak Zrinjski, koji ove sezone dominira u oba takmičenja.

- Sigurno da je to praznik fudbala kako u Mostaru, tako i u cijeloj državi. Nadam se da će proteći kako i treba, u sportskoj i fer igri, kao i sportskom navijanju. Mi ćemo dati sve od sebe da se prezentuje­mo u najboljem mogućem svjetlu, da prikažemo dobru igru i da osvojimo duplu krunu, što je i cilj. Treba zaboraviti na trenutnu formu, na neke rezultate iz nedavne prošlosti. Sigurno će utakmica sama po sebi biti specifična jer igraju dva kluba iz istog grada. Očekujem da utakmica neće biti “ljepotica”, bit će više takmičarsk­a, tvrda, čvrsta, muška, agresivna. Nadam se da ćemo u toj igri mi izaći kao pobjednici, poručio je trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić.

Već sada je jasno da će tribine na stadionu Bilino polje u Zenici biti ispunjene do posljednje­g mjesta. Velež je svoj kontingent karata rasprodao bukvalno u nekoliko minuta, a i Zrinjski očekuje veliku podršku svojih navijača.

Najvjernij­i navijači Veleža Red Army u Zenicu će stići vozom, dok će konvoj autobusa i automobila ići rutom preko Jablanice, Konjica, Sarajeva i Zenice.

Različiti pravci

- Okupljanje je na željezničk­oj stanici od 11.30 sati. Planirani polazak voza je u 12. Za sve one koji dolaze privatnim vozilima okupljanje je na željezničk­oj stanici u Zenici od 15.30 do 16 sati, gdje ćemo u zajedničko­m korteu krenuti prema stadionu, saopštili su iz Rad Armyja.

Već sada je jasno da će tribine na stadionu

Bilino polje biti ispunjene do posljednje­g mjesta navijačima i jednog i drugog kluba

Iz sigurnosni­h razloga navijačke skupine će putovati drugačijim pravcima prema Zenici.

- Navijači HŠK Zrinjski koji će u Zenicu doći organizira­no autobusima i kombijima će putovati trasom Mostar - Posušje - Tomislav-grad - Kupres - Bugojno - Vitez - Zenica, a polazak ispred stadiona predviđen je u 10.30 sati. HŠK Zrinjski apelira na sve navijače da u Zenicu putuju navedenom trasom, poručili su iz Zrinjskog.

 ?? ?? Novi okršaj velikih rivala
Novi okršaj velikih rivala
 ?? / FKZ.BA ?? Samir Bekrić: Lični rekordi nisu mi na prvom mjestu
/ FKZ.BA Samir Bekrić: Lični rekordi nisu mi na prvom mjestu

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina