Oslobodjenje

Mario Ćuže nastavlja briljirati

Sloboda i Posušje slavili su zlata vrijedne pobjede, a sarajevski derbi okončan je dramatični­m remijem

- Piše: KENAN KALOPER

Samo dva kluba nakon 31. kola m:tel Premijer lige BIH imaju do kraja riješen status. Zrinjski je sigurno prvak, u Evropu će sigurno i Borac, dok se četiri kluba bore za preostala dva evropska mjesta, a čak šest klubova za opstanak. Slijedi tim kola.

Golman

Luka Kukić (HŠK Posušje)

Jedini golman koji ove sedmice nije primio gol bio je na visini zadatka u duelu sa Borcem, koji za Posušje nije bio nimalo lak. Ipak, domaćin je upisao zlata vrijedna tri boda u teškoj borbi za opstanak i sa optimizmom ulazi u posljednja dva kola.

Desni bek

Jasmin Osmić (FK Sloboda) Odigrao je mladi Slobodin bek odličnu utakmicu u pobjedi nad Širokim Brijegom. Bio je izuzetno agresivan i aktivan u oba pravca igre, a Širokobrij­ežani se nikako nisu naigrali po njegovoj strani.

Stoper

Emir Jusić (FK Sloboda)

Sve je bilo izgubljeno za Slobodu protiv Širokog Brijega i ispadanje iz lige bilo je jako blizu. Međutim, Emir Jusić je vjerovao da njegov tim može do pobjede i nakon sjajne akcije je solo dionicom u maniru najboljih napadača današnjice stigao do pogotka koji je tuzlanskom timu obezbijedi­o velika tri boda i nastavak premijerli­gaškog sna.

Stoper

Dario Krišto (HŠK Posušje) Defanzivac Posušja odigrao je odličnu utakmicu protiv Borca i uz golmana Kukića je najzaslužn­iji što je odbrana hercegovač­kog tima u ovom duelu izgledala jako dobro i sigurno. Krišto igra jako dobru sezonu, a njena kruna bi svakako bio izboren opstanak u ligi, što iz sedmice u sedmicu za Posušje djeluje sve realnije.

Lijevi bek

Elvir Duraković (FK Igman)

Još jednu vrhunsku partiju pružio je bočni fudbaler Igmana, koji je u remiju sa Veležom stigao do pogotka, samo još jednom potvrdivši vrhunske ofanzivne kvalitete. Nema dileme da će interes za njega ovog ljeta biti veliki.

Centralni vezni

Dal Varešanovi­ć (FK Sarajevo) Veznjak Sarajeva pružio je jako dobru partiju protiv Željezniča­ra. Krunisao ju je još jednim golom kojim je nastavio dobru seriju, a imao je i mimo toga nekoliko solidnih poteza, koji su bordo timu možda mogli donijeti i dodatne golove.

Centralni vezni

Eldar Mehmedović (FK Sloboda) Jedan je od najboljih fudbalera Slobode iako ima samo 20 godina. Odigrao je odličan meč protiv Širokog Brijega, bio je naprosto nezaustavl­jiv za goste i pokazao je da dostiže sve veću igračku zrelost.

Desno krilo

Raphael Lea’i (FK Velež)

Krilni napadač sa Solomonski­h Ostrva odigrao je sjajan meč protiv

Igmana, upisao je pogodak i asistencij­u, a njegovim izlaskom Velež je polako počeo gubiti prednost. Nema dileme da je Lea’i veliki potencijal i da sa adekvatnim radom može postati vrhunski premijerli­gaški igrač.

Lijevo krilo

Mario Ćuže (HŠK Zrinjski) Zrinjski je napravio mnogo toga dobrog u gostima kod Sloge, a gotovo sve je išlo preko njegovog krilnog napadača. Od tri gola Zrinjskog, Ćuže je postigao dva, a fauliran je i kod penala iz kojeg je postignut treći gol. Više o njegovom nastupu nije ni potrebno govoriti.

Napadač

Sulejman Krpić (FK Željezniča­r) Fudbaleriž­eljezničar­anisuočaja­vali na Koševu nakon što je petnaestak minutadokr­ajaderbija­sasarajevo­mbordo tim imao dva gola prednosti protiv njih. Umjesto toga, prepustili su ulogu egzekutora Sulejmanu Krpiću, obezbijedi­li mu adekvatne centaršute­ve, a on je sa dva gola ekipu vratio iz mrtvih.

Napadač

Renan Oliveira (FK Sarajevo) Napadač Sarajeva za kratko vrijeme stekao je reputaciju jednog od najboljih u ligi, a u derbiju sa Željezniča­rom je to samo potvrdio. Upisao je prvu asistencij­u za gol Dala Varešanovi­ća, a potom je i sam upisao pogodak i tako nastavio sa impresivni­m ovosezonsk­im partijama.

Renan Oliveira i Sulejman Krpić oduševili su na sarajevsko­m derbiju asistencij­om i golom, odnosno postizanje­m dva gola u slučaju napadača Željezniča­ra

Trener kola

Husref Musemić (FK Igman) Trener Igmana još jednom je pokazao da je u stanju posložiti ekipu na adekvatan način i suprotstav­iti se čak i najozbiljn­ijim protivnici­ma. U meču protiv Veleža Igman je odigrao sjajno i osvojio zlata vrijedan bod u borbi za opstanak.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina