Oslobodjenje

City i Real u novom spektaklu

Engleski šampion vjeruje da će pred svojim navijačima na stadionu Etihad u Manchester­u savladati aktuelnog šampiona Evrope i plasirati se u novo finale Lige prvaka

-

Manchester City i Real Madrid igrali su prošle sezone vrhunske mečeve u polufinalu Lige prvaka, a žrijeb ih je spojio i ovaj put. Prva utakmica u Madridu bila je izuzetno neizvjesna, završilo je neriješeno 1:1.

Engleski prvak je prema prognozama priličan favorit da pred svojim navijačima izbaci kraljeve, ali Real je klub koji ni u snu ne smijete potcijenit­i i otpisati.

- Ova utakmica je biti ili ne biti. Moramo se bolje braniti u nekim dijelovima, te napadati nešto drugačije nego u prvoj utakmici. Alaba i Rüdiger bili su veoma blizu Erlinga (Haaland), jednostavn­o nije bilo prostora. Potrebno je da popravimo neke stvari, rekao je trener Cityja Pep Guardiola.

Specijalis­ta za trofeje Lige prvaka Carlo Ancelotti smatra da je njegova ekipa pokazala da ima način da nadigra City.

- Dobro smo kontrolisa­li igru, čak i kada su oni imali loptu. Pravili smo im i dosta problema kada smo organizira­li napad. Camavinga? Dobio je udarac u koljeno, ali bit će spreman za igru, izjavio je italijansk­i stručnjak.

City se trenutno nalazi u seriji od 14 mečeva bez poraza kao domaćin, s gol-razlikom 49:7.

Nantes kaznio Mohameda

Francuski nogometni prvoligaš Nantes kaznio je egipatskog napadača Mostafu Mohameda (25) nakon što na utakmici Ligue 1 protiv Toulousea nije želio nositi dres s duginim bojama.

Igrači francuske nogometne Ligue 1 i Ligue 2 proteklog vikenda su zamoljeni da na svojim dresovima nose brojeve duginih boja uoči Međunarodn­og dana borbe protiv homofobije, transfobij­e i bifobije.

Kapitenske trake su također bile u duginim bojama. Međutim, napadač Nantesa, kao i nekoliko igrača Toulousea, odbio je učestvovat­i u kampanji.

 ?? ?? Novi okršaj velikih zvijezda Benzeme i Haalanda
Novi okršaj velikih zvijezda Benzeme i Haalanda
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina