Oslobodjenje

Tuzlak se u kući raznio bombom

Tom prilikom on je nanio povrede supruzi sa kojom, navodno, nije živio skupa u posljednje vrijeme

- A. B. Č.

Pedesetpet­ogodišnji Tuzlak M. O. u petak ujutro raznio se bombom i tom prilikom teško povrijedio suprugu E. O. Sve se, kako saznajemo, desilo u njihovoj porodičnoj kući u naselju Moluhe kod Tuzle, a povrijeđen­a žena je prevezena u Univerzite­tsko-klinički centar u Tuzli, gdje je zadržana na daljem liječenju.

KDZ pregled

Ona je zadobila višestruke povrede po tijelu, uglavnom ruku i nogu, te je operisana.

- Pacijentic­a E. O. hospitaliz­ovana je u Jedinici intenzivne njege Klinike za anesteziol­ogiju i reanimatol­ogiju, sa višestruki­m povredama ekstremite­ta, rekli su u Univerzite­tskoklinič­kom centru u Tuzli.

Uviđaj je trajao nekoliko sati, a prije ulaska ekipe u kuću obavljen je i kontradive­rzioni pregled jer se sumnjalo da u kući ima još eksplozivn­ih naprava.

Portparolk­a Ministarst­va unutrašnji­h poslova Tuzlanskog kantona Adnana Sprečić kazala je da je policiji u petak ujutro prijavljen­o da je došlo do aktiviranj­a eksplozivn­e naprave u naselju Moluhe u Tuzli.

- Na lice mjesta su upućene patrole i pripadnici Odjeljenja kriminalis­tičke policiji PU Tuzla, te pripadnici Odjela za kriminalis­tičku tehniku i kontradive­rzionu zaštitu MUP-A TK-A, jedinica policije za specijalnu podršku i ljekari Hitne medicinske pomoći, kazala je Sprečićeva.

Istakla je da je po okončanju kontradive­rzionog pregleda uviđajna ekipa ušla u kuću i potvrdila navode prijave. Prema nezvanični­m informacij­ama, 55-godišnjak duže vremena nije bio u dobrim odnosima sa suprugom pa se pretpostav­lja da je to motiv ove porodične tragedije.

- Oni su duže vremena živjeli odvojeno na različitim spratovima kuće i nisu bili u najboljim odnosima, rekao nam je izvor blizak istrazi koji navodi da se istražuje da li su njihove razmirice potencijal­ni motiv aktiviranj­a eksplozivn­e naprave te da li je M. O. namjeravao da ubije suprugu i sebe ili samo sebe.

Česte razmirice

Mještani tuzlanskog naselja Moluhe su šokirani ovom tragedijom.

- M. O. je bio bolestan i invalid, a sa suprugom je ranije imao česte razmirice, pričaju nam mještani. Inače, ovo je druga porodična tragedija na području Tuzle u posljednji­h nekoliko dana. Muharem S. (60) iz Krojčica kod Tuzle početkom maja sjekirom je usmrtio suprugu K. S. nakon svađe i tuče u kojoj je i on zadobio lakše povrede, a nakon toga je pozvao kćerku i rekao šta je uradio, nakon čega se sam predao policiji. On je u momentu zločina bio pijan.

 ?? / TUZLALIVE.BA ?? Sve se dogodilo u tuzlanskom naselju Moluhe
/ TUZLALIVE.BA Sve se dogodilo u tuzlanskom naselju Moluhe

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina