Oslobodjenje

Izgled bezbrižnos­ti i tople atmosfere

Kreativni izražaj na stolu može biti idealan način da unesete osobnost u prostoriju. Svoje goste oduševit ćete ukrasima poput svijećnjak­a i oslikanog stakla jer će unijeti vedrinu u životni prostor

-

Dobra vijest je da će ove godine popularni biti održivi materijali, a funkcional­nost će dobiti prednost pred prolaznim trendovima. Kako biste osvježili svoj dom in elementima uz koje će svaka prostorija dobiti novu vibru, donosimo ključne trendove u uređenju interijera u ovoj godini. Različite tkanine, kontrasti u uzorcima, bojama i teksturama bit će u skladu s trendom održivosti i jednostavn­osti. Ideja je postići izgled bezbrižnos­ti i tople atmosfere, kažu svjetski eksperti za uređenje interijera.

Dekorisani stolovi

Kreativni izražaj na stolu može biti idealan način da unesete svoju osobnost u prostoriju. Svoje goste oduševit ćete ukrasima poput svijećnjak­a i oslikanog stakla jer će unijeti vedrinu i poslužiti kao poziv na zabavu. Dizajneri interijera napominju da je rasvjeta na više razina jedan od najefikasn­ijih načina postizanja efekta kao iz nekog boutique hotela ili kućice u prirodi. Korištenje­m kombinacij­e stolnih lampi, visećih lustera i zidne rasvjete postiže se dojam topline i elegancije. Simboli hrane bili su veliki hit u ovoj godini. Cilj je ukomponova­ti simbole voća, povrća, tjestenine i sl. na različite predmete poput šalica, tanjira, stolnjaka, vaza... Ideja je, uistinu, beskonačno i možete pustiti mašti na volju.

U industriji dizajna interijera već se dugo govori o povratku potpuno bijelim kuhinjama. Čini se da smo sve bliže tome da će sve više klijenata insistirat­i na takvom uređenju, kažu dizajneri. Time će klasične bijele kuhinje zasjeniti one u tamnim nijansama, a koje su dugo bile neprikosno­vene. Ovakvi modeli unijet će opet svježinu, praktičnos­t i bezvremens­ku tradiciju u naše domove, a lako ih se može kombinovat­i s metalom ili drvetom. Retro komadi namještaja u moderno uređenim prostorija­ma i dalje će biti jako trendi. Veliki trosjedi, posebno oni neobičnih oblika i jakih boja, s tamnim podovima bit će top kombinacij­a.

Kombinacij­a žute

Posljednji­h godina na vrhu ljestvica popularnos­ti nalazile su se sve nijanse zelene boje, no tome je, čini se, došao kraj. Zelene nijanse ove godine će biti suvereno zamijenjen­e bojama zalaska sunca. Radi se o kombinovan­ju žute, narandžast­e i smeđe boje s vrlo nježnim komplement­arnim nijansama koje će biti savršen odraz nadolazeće­g ljeta, naglašavaj­u svjetski dizajneri.

 ?? ?? Retro komadi i dalje su u trendu
Retro komadi i dalje su u trendu

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina