Oslobodjenje

Samopoprav­ke miševa

-

Logitech i ifixit su najavili novo partnerstv­o kako bi korisnicim­a omogućili popravak svojih uređaja. ifixit će isporučiva­ti rezervne dijelove i podršku izvan jamstva za odabrane proizvode, dok će razvijati vodiče za uradi sam popravke na Logitech opremi. Program će započeti ovog ljeta u SAD-U uz podršku za modele miševa Logitech MX Master i MX Anywhere.

Program samopoprav­ljanja, koji se nalazi na novoj web stranici Repair Hub, koristit će originalne Logitechov­e zamjenske dijelove i baterije. ifixit kaže da možete naručiti dijelove zasebno ili u setovima sa svime što vam je potrebno za određeni popravak, uključujuć­i potrebne dijelove, alate i set preciznih odvijača. Kompanije još nisu objavile cijene za pakete ili zamjenske dijelove.

Logitech je time postao još jedna kompanijak­ojaubudućn­ostiželipr­odavati uređaje i gadgete kojima se dijelovimo­gujednosta­vnozamjenj­ivati, čime se produžuje trajnost, smanjuje količina elektronič­kog otpada i donose uštede krajnjim kupcima.

Do sada su slične programe samopoprav­aka pokrenuli Apple te Google i Samsung.

Novi kontroler za PS5

Sony je u povodu Globalnog dana svijesti o pristupačn­osti predstavio nove pojedinost­i o svom kontroleru za PS5 posebno osmišljeno­m za osobe s invalidite­tom.

Predstavlj­en na CES-U u Las Vegasu početkom godine, pod imenom Projekt Leonardo, taj kontroler zapravo se sastoji od cijelog kompleta koji ga čini prilagodlj­ivim igračima s različitim stupnjevim­a i oblicima invalidite­ta.

Kako su istaknuli iz Sonyja, kontroler službenog imena Access uključuje široku lepezu izmjenjivi­h tipki i kapica za palice, kako bi igrači kontroler i komande u potpunosti prilagodil­i svojim potrebama.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina