Oslobodjenje

Pu i opstanak

- S. P.

mu svu sreću kao čovjeku poslije ove utakmice jer je vrlo kvalitetna osoba i igrač. Dosta puta sam razgovarao sa njim, poručio je Karačić.

Široki Brijeg će na stadionu Pecara ugostiti Slogu i pokušat će trijumfom produžiti nade da se domogne četvrtog mjesta.

Još se nadaju

- Možda sam malo i dosadio s tom pričom, ali puno toga nije išlo u drugom dijelu sezone. Došle su ove dvije posljednje utakmice i moramo dati sve od sebe da odigramo što kvalitetni­je. Ovo je posljednja utakmica u sezoni pred našim navijačima i želimo ostvariti pobjedu.

Momčad dobro radi na treninzima i drago mi je da su se vratili Božo Musa i Bože Vukoja. Svi igrači su zdravi i spremni, a cijela naša momčad je svjesna važnosti utakmice. Mi ćemo se boriti dok god ima nade za plasman u Evropu. Prvo ćemo protiv Sloge dati sve od sebe da pobijedimo i onda vidjeti hoće li se sezona okončati u našu korist, rekao je pomoćni trener Širokobrij­ežana Stanko Bubalo.

Naglasio je kako žele ući žestoko u ovaj susret i da će tražiti brzi pogodak.

- Mi ćemo krenuti ofenzivno od prve minute i nametnuti svoj ritam. Na taj način želimo se prikazati u najboljem svjetlu na posljednjo­j utakmici pred našim navijačima ove sezone, dodao je.

Zrinjski će dočekati Leotar, koji se nada kako može iskoristit­i umor domaćina da osvoji možda i spasonosne bodove. Slično razmišljaj­u i u Slobodi, koja ide u goste Borcu.

Bit će zanimljivo i u meču između Igmana i Tuzla Cityja, posebno gostima koji se nalaze u izuzetno teškoj situaciji i treba im bar jedna pobjeda u posljednja dva kola, dok je Igmanu gotovo sigurno dovoljan i bod.

Parovi 32. kola m:tel Premijer lige BIH, nedjelja (17 sati):

Fokus na opstanku

Utakmicama 32. kola nastavlja se m:tel Prva liga Republike Srpske u fudbalu. Nastavlja se borba za opstanak i izbjegavan­je baraža za ostanak, pa su u fokusu utakmice u Omarskoj, Modriči, Janji i Derventi. Meč dvije Slobode u Novom Gradu je odgođen zbog poplava.

Sve utakmice 32. kola Prve lige igraju se u subotu od 17 sati, a sastaju se: Slavija - Sutjeska, Tekstilac - Famos, Laktaši - Radnik, Krupa - Ljubić, Kozara - Drina, Omarska - Željezniča­r ST, Alfa Modriča - Rudar, Podrinje Zvijezda 09, odgođeno: Sloboda (NG) - Sloboda (MG) (31.5).

 ?? ?? Sarajevo i Velež se bore za mjesto u Evropi
Sarajevo i Velež se bore za mjesto u Evropi
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina