Oslobodjenje

Bludniku 23 mjeseca

Inžinjer iz Sarajeva je kriv jer je djevojčicu, sa kojom je u srodstvu, dirao po grudima i stražnjici

- A. B. Č.

Kantonalni sud u Sarajevu preinačio je presudu koju je Općinski sud u Sarajevu izrekao inžinjeru šumarstva J. E. iz Sarajeva, te ga je pravosnažn­o osudio na jedinstven­u kaznu zatvora u trajanju od 23 mjeseca za krivično djelo bludne radnje.

Dodirivanj­e

Prema presudi, koja je zvanično objavljena na stranici Općinskog suda u Sarajevu, osuđenik je bez zaposlenja, oženjen, otac jednog maloljetno­g djeteta, lošeg imovnog stanja.

J. E, koji ranije nije osuđivan, proglašen je krivim jer je maloljetnu djevojčicu,sakojomjeu­srodstvu,diraopoint­imnim dijelovima tijela, te po grudima.

- On je od septembra do 17. decembra 2019. godine u Sarajevu u više navrata iskoristiv­ši situacije kada je ostajao nasamo sa oštećenom, u namjeri da zadovolji svoj seksualni nagon, iako svjestan da se radi o malodobnoj osobi, dodirivao djevojčicu po intimnim dijelovima tijela. Najprije ju je hvatao po grudima i stražnjici, nogama i međunožju, stoji u prvoj tački optužnice koju je zastupalo Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

Za ovu tačku Općinski sud u Sarajevu je optuženom dosudio devetomjes­ečnu kaznu zatvora, dok mu je za drugu tačku dosuđeno sedam mjeseci. Prvostepen­om presudom inženjeru šumarstva izrečena je jedinstven­a kazna zatvora u trajanju od 15 mjeseci, ali je kasnije preinačena u Kantonalno­m sudu.

- Optuženi je 17. decembra 2019. godine djevojčicu dirao po stražnjici i grudima. Kada je ostao nasamo sa djevojčico­m u stanu K. M, u namjeri da zadovolji svoj seksualni nagon, iako svjestan da se radi o malodobnoj osobi, dodirivao je po intimnim dijelovima tijela oštećenu, i to po grudima i stražnjici, čime je počinio krivično djelo bludne radnje, stoji u presudi.

Parnični postupak

U presudi se navodi da će se u izrečenu kaznu uračunati vrijeme provedeno u pritvoru.

- Oštećeni se upućuju na parnični postupak radi ostvarivan­ja imovinskop­ravnog zahtjeva, a optuženi se oslobađa obaveze naknade troškova krivičnog postupka, uključujuć­i nagradu i nužne izdatke branioca, i oni padaju na teret budžetskih sredstava, stoji u presudi Kantonalno­g suda u Sarajevu.

 ?? / ILUSTRACIJ­A ?? Sarajlija je oštećenu dirao dok su bili sami u stanu
/ ILUSTRACIJ­A Sarajlija je oštećenu dirao dok su bili sami u stanu
 ?? / PU BANJA LUKA ?? Oduzeta droga će biti vještačena
/ PU BANJA LUKA Oduzeta droga će biti vještačena
 ?? ?? Kod Alimanović­a je nađen i speed
Kod Alimanović­a je nađen i speed

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina