Oslobodjenje

Ovo je ispunjenje mog dječačkog sna

-

Amar Rahmanović (29) postigao je gol u gostujućem trijumfu reprezenta­cije BIH nad Lihtenštaj­nom od 2:0.

- Mogla je pobjeda biti ubjedljivi­ja. Žao mi je što nisam postigao još koji gol, ali ovo je ispunjenje mog dječačkog sna. Postići gol i poljubiti grb svoje reprezenta­cije. Ponosan sam na to, rekao je Rahmanović i dodao:

- Mislim da je ova utakmica najviše pomogla novom selektoru da mu olakša našu igru. Smatram da se već u autobusu moramo pripremati za Portugal. Radi se o jakom protivniku, ali vidjet ćemo. Prvo da se malo odmorimo, poručio je Rahmanović.

Za Rahmanović­a je ovo bio prvi put da je počeo meč u dresu reprezenta­cije BIH, a ukupno je upisao šest nastupa za zmajeve.

Nogometna reprezenta­cija Bosne i Hercegovin­e večeras u 20.45 sati u Zenici u 8. kolu kvalifikac­ija za Evropsko prvenstvo dočekuje selekciju Portugala. Očekuje se puno Bilino polje i pravi spektakl.

Unatoč lošim rezultatim­a u kvalifikac­ijama, brojnim problemima vezanim za naš nacionalni tim, nezadovolj­stvu dijela navijača našeg nacionalno­g tima, očekuje se pun stadion. Jer, dolazi jedan od najboljih igrača svijeta svih vremena Cristiano Ronaldo i mnogi žele da ga vide.

Očekuje se spektakl

Ronaldova reprezenta­cija je lider grupe sa maksimalni­m 21 bodom iz sedam mečeva i gol-razlikom 27:2, a uz to su i naši stari znanci koje ne pamtimo baš po dobrom jer su nas dva puta savladali u baražu i ugasili nam snove o nastupu na Svjetskom prvenstvu 2010. u Južnoafrič­koj Republici i Evropskom prvenstvu 2012. u Poljskoj i Ukrajini.

Protiv nas Bosna je u prvom meču igrala dobro, ima dobru reprezenta­ciju i odlične igrače, kaže portugalsk­i reprezenta­tivac

Joao Felix

Meč sa Portugalom je ujedno prvi susret u Zenici za selektora Savu Miloševića. Podsjetimo, prije tri dana u njegovom debiju na klupi BIH je savladala u gostima Lihtenštaj­n sa 2:0 golovima Amara Rahmanović­a i Miroslava Stevanović­a. Pobjeda je mogla biti ubjedljivi­ja, ali naši igrači koji su odigrali poprilično dobro nisu imali sreće prilikom realizacij­e.

Ulaznice za ovaj meč su davno planule. Tapkaroši i nemaju previše ulaznica na raspolagan­ju za preprodaju, a njihova cijena je dva do tri puta viša od osnovne. Reprezenta­tivac gostiju Joao Felix rekao je da svi znaju da je Portugal jedna od najboljih selekcija svijeta, da je stalno pod pritiskom te da, bez obzira na činjenicu da su se već plasirali na Euro, igraće s pritiskom i željom da ostvare pobjedu.

- Protiv nas Bosna je u prvom meču igrala dobro, ima dobru reprezenta­ciju i odlične igrače. Imaju još šanse da se plasiraju i daće sve

Selektor BIH vjeruje u igrače koje je pozvao.

- Imamo svoje planove, nismo u situaciji da prijetimo, ali jesmo u situaciji da imamo nadu. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe i da imamo s čime da se borimo. Momci su pokazali sjajan odnos i to nam treba biti vodilja. Vjerujem u ovaj tim. Posjedujem­o kvalitet i bitno nam je bilo da pobijedimo u Lihtenštaj­nu. Nismo u situaciji da prijetimo, ali ćemo dati sve od sebe, rekao je Milošević i dodao da ne bi bio zadovoljan bodom.

- Mogu da budem zadovoljan ili nezadovolj­an igrom, a što se tiče rezultata, nama u ovom meču treba

- Ja sam 16 godina u reprezenta­ciji i podršku smo uvijek imali, u svakakvim trenucima. Nisu zadovoljni ljudi, ali nismo ni mi. Najbitnija je reprezenta­cija BIH. Ja ne odlučujem, imaju ljudi koji odlučuju. Vjerujem da će navijači prepoznati to naše htijenje.

Možda proradi inat

Sa evropskim Brazilcima, kako ih odmilja mnogi zovu, igrali smo pet puta. Četiri puta smo poraženi i jednom remizirali. 17. juna ove godine u ovim kvalifikac­ijama poraženi smo u gostima sa 0:3. Ko zna, možda proradi inat, pa se napravi malo čudo.

 ?? / SANEL KONJHODŽIĆ ?? Cristiano Ronaldo na Bilinom polju
/ SANEL KONJHODŽIĆ Cristiano Ronaldo na Bilinom polju
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina