Oslobodjenje

Laktaši svrgnuli Rudar sa prvog mjesta

- J. T.

Utakmicama 11. kola ovog vikenda nastavljen­a je Prva liga Republike Srpske u fudbalu.

Laktaši su u derbiju kola savladali Rudar iz Prijedora sa minimalnih 1:0 na Gradskom stadionu u Prijedoru i tako svgrnuli Prijedorča­ne sa prvog mjesta na tabeli. Jedini gol na meču postigao je štoper Nebojša Babić u 59. minuti utakmice.

Poraz Rudara iskoristio je Radnik, koji je tek u finišu slomio Sutjesku, a onda došao do ubjedljivo­g trijumfa 4:0 i tako zauzeo prvo mjesto. Uglješa Stevanović je otključao gol Fočaka, a Ognjen Ristanović, Dragan Došlo i Aleksandar Maksimović su završili posao.

Slavija je u Istočnom Sarajevu savladala Leotar 1:0, a jedini gol dao je Nikola Bjeloš iz penala.

Rezultati, 11. kolo: Željezniča­r ST - Sloboda (MG) 3:0 (Blanuša 5, Malić 31, 70), Ljubić - Omarska 1:2 (Subić 72 - Kopanja 52p, Jaćimović 57), Velež - Famos 3:1 (M. Popović 22, Drašković 45+2, 64 - Hrkalo 26), Slavija - Leotar 1:0 (Bjeloš 17p), Romanija - BSK 2:1 (Radović 9, Vuković 21 - Petrović 16), Rudar - Laktaši 0:1 (Babić 59), Alfa Modriča - Drina 1:0 (Kušljić 86), Kozara - Borac (KD) 4:3 (Bokić 51, 70p, Pljevaljči­ć 53, Popović 89 - Glišić 20, Hinestroza 24, Tomaš 30p), Radnik - Sutjeska 4:0 (Stevanović 70, Ristanović 83, Došlo 86, Maksimović 90+3).

Tabela: Radnik 25, Laktaši 23, Rudar 23, Željezniča­r ST 21, BSK 20, Leotar 19, Kozara 17, Famos 16, Velež 16, Slavija 15, Sloboda (MG) 13, Sutjeska 13, Drina 12, Borac (KD) 11, Ljubić 11, Alfa Modriča 10, Romanija 9, Omarska 8.

Mlada fudbalska reprezenta­cija Bosne i Hercegovin­e poražena je od Francuske sa 1:2 u 3. kolu kvalifikac­ija za Evropsko prvenstvo 2025. godine.

Papiri

- Nakon svega ponosan sam na svoje igrače kako su se borili i ostavili srce na terenu protiv reprezenta­cije koja je po tržišnoj vrijednost­i skuplja i od naše A reprezenta­cije 3-4 puta. Dali smo maksimum i pokušali da se suprotstav­imo na što bolji način. Dijelile su nas minute od historijsk­og rezultata, ali isto tako mislim da je Francuska pokazala da vrijedi i faktički u zadnjim minutama dobila utakmicu, rekao je selektor BIH Igor Janković pa dodao:

- Mi smo mala zemlja, trebamo uzeti u obzir da su Dedić i Tahirović A reprezenta­tivci. Imamo 3-4 igrača koja su dobila papire i treba da riješe državljans­tvo, ali te ih zemlje stopiraju da ne dobiju papire. Tu su i 3-4 povrijeđen­a igrača koja su igrala prijateljs­ke utakmice. Imamo i igrače koji razmišljaj­u da igraju za drugu, a igraju za našu reprezenta­ciju.

Janković je poručio da će igrati samo fudbaleri koji vole ovu zemlju.

- Dok ja budem selektor i moj stručni štab, zvat ćemo samo talentovan­e mlade igrače koji igraju srcem za ovu zemlju. Falilo nam je

Mislim da je Francuska pokazala da vrijedi i faktički u zadnjim minutama dobila utakmicu, ističe selektor U21 selekcije BIH

ono malo, ali ponosni smo napustili teren. Oni kažnjavaju svaki mogući detalj, ali Francuska je velesila u fudbalu. Dali smo maksimum, krivo mi je i žao, protiv Slovenije je bilo dobro prvo poluvrijem­e, drugo loše, ali smo izgubili. Protiv Austrije smo statističk­i bili i bolji, ali smo na kraju napravili dvije kardinalne greške koje su nas možda koštale i kvalifikac­ija, rekao je Janković, koji je istakao da je dobio pohvale od selektora Francuske legendarno­g Thierryja Henryja.

Reakcija

- Ja mislim da ova reprezenta­cija vrijedi. Treba biti realan, ovo je ogroman proces. Mi smo mala država. Počeli smo padati, a nismo imali adekvatne reakcije sa klupe. Sigurno da nam je vjetar u leđa i to što nas je jedan Henry pohvalio, zaključio je Janković.

 ?? / SANEL KONJHODŽIĆ ?? Naša mlada selekcija poražena je 1:2 od Francuza
/ SANEL KONJHODŽIĆ Naša mlada selekcija poražena je 1:2 od Francuza
 ?? ?? Thierry Henry predvodi mlade Francuze
Thierry Henry predvodi mlade Francuze

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina