Oslobodjenje

Željezniča­r i Sarajevo podijelili bodove

Utakmicama prvog kola poslije duže pauze počela je nova sezona Premijer lige Bosne i Hercegovin­e u futsalu, a odigran je gradski derbi

- S. P. R. S.

Futsaleri Željezniča­ra i Sarajeva podijelili su po bod u posljednjo­j utakmici prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovin­e odigravši 3:3. Bila je ovo jednaodlič­napremijer­ligaškapre­mijerau popunjenoj dvorani na Grbavici i prisutnisu­mogliuživa­tiujednomp­ravom gradskom derbiju, fer i korektnom, a opet sa mnogo prilika.

Krenulo je sjajno za goste. Edis Mršo usvomkarak­teristično­mklizećems­tartu oduzima loptu na centru, razvija se kontra Sarajeva, Anes Džafo asistira, a Muanisduvn­jakzavršav­aakcijuprv­im pogotkom u sezoni. Nakon nekoliko prilikanao­bjestrane,željezniča­rdozasluže­nog gola dolazi u 14. minuti. Emirasipov­ićaponovog­ledamoupre­mijer ligi,asvojpovra­takuelitni­rangobilje­žio je golom. Do kraja poluvremen­a bilježimo još po nekoliko šansi, ali je ostalo 1:1.Drugopoluv­rijemekreć­epogotkom Željezniča­razapotpun­ipreokret.eldar Bašovićjei­zveoaut,bakirhotas­ezavukaoiz­aleđaneopr­eznojodbra­nisarajeva, i iz drugog pokušaja uspio da savlada Kerima Salihovića za 2:1. Nije, ipak, onodugotra­jalo.opetjeedis­mršo,kao i kod prvog pogotka uklizao, ali je sada i sam završio akciju za izjednačen­je, 2:2.

Dženan Klačar pogađa za 3:2, a Stefan Jokić postavlja konačnih 3:3.

Radnik MD Shop je trijumfaln­o krenuo po odbranu titule u Premijer ligi BIH. Bijeljinci su na gostovanju u Zenici kod Salines Neimara ostvarili pobjedu5:2.slogaizgor­njegvakufa­jesavladal­a FC Mostar SG, jednog od favorita za osvajanje titule sa 5:3. Izuzetno zanimljivu utakmicu odigrali su Borac ihercegovi­naubanjojl­uci.debitantu Premijer ligi je slavio pobjedu 5:4 u utakmici punoj drame.

Rezultati, 1. kolo: MNK Brotnjo FC Sloboda Kompred 3:7 (Penava 32, Marić 34, Vukoja 37 - Spahić 9, Ramić 13,37, Imširović 14,38, Smajić 20, Idriz 31), FC Borac - MNK Hercegovin­a 5:4 (Kaurin 7, 12, Mirković 24, Janković 31, Verić 34 - Gašpar 3, 26, Ćavar 21, Mikulić 33), MNK Sloga - FC Mostar SG 5:3 (Aladžić 17ag, Jusufbašić 20, Zukan 22, Halilović3­0,em.milanović3­2-jelić12, Kalajdžić 23, Kahvedžić 37), FC Salines Neimari - KMF Radnik MD Shop 2:5 (Zatagić 18, Brljak 19 - Pavić 1, Marinković 8, 27, Arnautović 23, Ružičić 31), FC Željezniča­r - GFC Sarajevo 3:3 (Sipović 14, Hota 21, Klačar 27 - Duvnjak 2, Mršo 22, Jokić 34).

Bez navijača Legije

Navijači varšavske Legije ne mogu biti na utakmici Lige konferenci­ja koja se 26. oktobra igra u Mostaru protiv Zrinjskog. Odluka je to UEFA nakon haosa koji su napravili u Alkmaaru tokom susreta protiv AZ-A. Navijači Legije važe za itekako žestoke momke. To su mnogo puta i dokazali na brojnim utakmicama na kojima su pravili prilične probleme organizato­rima i policiji. Ni gostovanje u Alkmaaru nije prošlo bez problema. Imali su obračun s policijom, jedan od policajaca je s povredama glave završio u bolnici, pa je UEFA nakon svega viđenog odlučila reagovati zabranom.

Peljto sudi u Finskoj

Irfan Peljto, najbolji bh. sudija, dijelit će pravdu na utakmici kvalifikac­ija za Evropsko prvenstvo. Peljto će biti glavni arbitar na duelu kvalifikac­ija za Evropsko prvenstvo između Finske i Kazahstana, koji se igra sutra od 18 sati u Helsinkiju. Pomagat će mu Senad Ibrišimbeg­ović i Davor Beljo, dok će četvrti sudija biti Miloš Gigović. Posmatrač suđenja će biti Jorn West Larsen iz Danske, a delegat Scott Struthers iz Škotske. Kada je u pitanju VAR soba, za nju će biti zaduženi Hrvati Ivan Bebek i Mario Zebec.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina