Oslobodjenje

Pobjeda i poraz plavih

- R. S.

U toku reprezenta­tivne pauze FK Željezniča­r je u vikendu iza nas odigrao dva meča. U prvoj, subotnjoj, prijateljs­koj utakmici koja je odigrana u trening-centru Rodoč, poražen je od Zrinjskog sa 0:1. Jedini gol postigao je Anton Maglica u 43. minuti susreta. Plavi su počeli u sastavu: Muftić - Ovčina, Selimović, Drina, Šehić - Rustemović, Turanjanin - Ćosić, Al-jaber, Boljević - Krpić. U drugom poluvremen­u u igru su ušli: Mulalić, Kosorić, Jašarević, Štilić, Dubačkić, Drljo, Biber, Haračić, Amoah, Galić, Allyson.

Željezniča­r je jučer igrao prijateljs­ku utakmicu sa FK Fojnica koji obilježava 95 godina postojanja, a Nermin Bašić je na teren poslao i dosta omladinaca. Plavi su slavili rezultatom 7:0. Dva gola postigao je Arman Džafo, a po jedan Dženan Haračić, Irfan Jašarević, Andrija Drljo, Hamza Gasal i Nikola Turanjanin. Željezniča­r je počeo u sastavu: Duškaj – Musić, Drina, Dubačkić, Jašarević – Biber, Fočo – Drljo, Gasal, Aljaber – Haračić. U drugom dijelu su igrali: Kolić, Turanjanin, Šehić, Pašić, Efendić, Alagić, Šabić, Šemdin, Alibašić, Džafo, Mešić.

Luka Garza solidan

Košarkaški reprezenta­tivac BIH Luka Garza nastupio je u predsezons­kom okršaju Minnesote i New Yorka. Garzini Timberwolv­esi slavili su pobjedu 121:112, a Garza je trijumfu dao doprinos sa šest ubačenih poena. Šutirao je Garza 2-4 iz igre i 2-2 s linije slobodnih bacanja, a uhvatio je dva skoka i podijelio tri asistencij­e, te ukrao jednu loptu. Inače, do pobjede je Timberwolv­ese nosio Naz Reid sa 22 poena, dok su po 17 ubacili Anthony Edwards i Karl-anthony Towns. Kod Knicksa se istakao RJ Barrett sa 23 koša.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina