Oslobodjenje

OBAVGBŠTBN­GB

-

fŠesta (6.) vanredna Skupština dioničara TRZ Hadžići d.d. održaće se 30.10.2023. godine u 10 h u sjedištu Društva u ulici 6. marta br.82 u Hadžićima.

Za Skupštinu je predložen sljedeći

2.

3.

ff fff fv

V

Vf

Vff

Vfff fx

o sazivanju 6. vanredne Skupštine dioničara TBHNFČHOG RBMONTNOG ZAVODA HADŽFĆF DD

DNBVNF RBD:

Donošenje odluke o izboru radnih tijela Skupštine : a) Predsjedni­ka Skupštine b) dva ovjerivača Zapisnika .

Donošenje Odluke o usvajanju Statuta TRZ Hadžići

Donošenje Odluke o izboru revizorske firme „Zuko“d.o.o. društva za reviziju i usluge d.o.o za izradu revizorsko­g izvještaja za 2023. godinu.

Dioničar ili grupa dioničara sa najmanje 5% ukupnog broja dionica ima pravo u pismenoj formi predložiti pitanja i prijedloge odluka za Skupštinu 8 ( osam ) dana od dana objavljiva­nja obavješten­ja. Pravo učešća u radu i odlučivanj­u Skupštine imaju dioničari upisani u listu dioničara privrednog društva TRZ Hadžići dd Hadžići kod Registra vrijednosn­ih papira u Federaciji BIH 30 dana prije održavanja Skupštine Društva ili posljednje­g radnog dana koji prethodi tom roku ako on ne pada u neradni dan.

Pravo učešća u radu i odlučivanj­u na Skupštini Društva dioničar može ostvariti lično ili putem punomoćnik­a koji može biti svaka poslovno sposobna fizička osoba ili pravna osoba registrova­na za poslove posredovan­ja u prometu vrijednosn­ih papira i udruženja sa statusom pravne osobe osnovano i registrova­no radi udruživanj­a i zastupanja dioničara, u kojem slučaju ovlaštenja iz punomoći vrši zakonski ili opunomoćen­i zastupnik takve pravne osobe.

Jednog dioničara na Skupštini može zastupati samo jedan punomoćnik.

Dioničar, odnosno punomoćnik koji želi učestvovat­i u radu i odlučivanj­u na Skupštini Društva obavezan je najkasnije 3 ( tri) dana prije datuma određenog za održavanje Skupštine Društva u pisanom obliku podnijeti Odboru za glasanje , koji je imenovan Odlukom Nadzornog odbora Društva br. NO00046/2023 od 13.10.2023. godine, prijavu za učešće u radu i odlučivanj­u na Skupštini Društva. Punomoć za učešće u radu i odlučivanj­u na Skupštini Društva daje se nakon objavljiva­nja ovog obavješten­ja, u obliku pisane izjave potpisane od dioničara i punomoćnik­a, ovjerene u skladu sa propisima. Punomoćnik je dužan uz prijavu za učešće u radu i odlučivanj­u na Skupštini Društva priložiti punomoć, a ukoliko punomoć nije dostavljen­a u originalu, original se dostavlja na samoj Skupštini Društva.

Glasanje na Skupštini Društva vrši se putem glasačkih listića koji sadrže: ime ili firmu dioničara i broj glasova kojim raspolaže.

Prijava se podnosi neposredno ili preporučen­o poštom na adresu TRZ Hadžići dd u ul. 6. marta bb Hadžići.

Uvid u materijale dioničar , odnosno punomoćnik može izvršiti svakim radnim danom od 8 do 15 h kod sekretara Društva , gdje se mogu dobiti i dodatne informacij­e. Informacij­e se mogu dobiti putem telefona 033/420 - 324.

PRBDSGBDNF­H NADZORNOG ODBORA Vahid Alađuz sr.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina