Oslobodjenje

Rokobriješ­ki MFF

-

redateljic­e Amre Hećo, te filmu “Shirampari - nasljeđe rijeke” španjolske redateljic­e Lucie Florez.

”Prepoznava­nje naizgled slučajne snimke je zapravo film. Repeticija jednog kadra čini i stvara temu filma iz koje izlazi snaga emocije”, kazao je žiri u obrazložen­ju o filmu Amre Hećo, dok je za film španjolske redateljic­e Lucie Florez naveo kako prikazuje vječite oblike preživljav­anja u oskudnim uvjetima.

Prvi put na MFF-U, u suradnji s Asocijacij­om snimatelji­ca i snimatelja u BIH, dodijeljen­a je i nagrada Best Camera. Žiri sastavljen od snimatelja Pere Pavlovića, Antonija Ćorića i Mustafe Mustafića odlučio je ovo priznanje dodijeliti filmu “Moćna Afarin: U vrijeme poplave” redatelja Angelosa Rallisa.

”Nagradu MFF Best Camera odlučili smo dodijeliti za izvrsno snimljen film u kome je redatelj ujedno i snimatelj, a koji strpljivo bilježi atmosferu mjesta, emociju subjekta i radnju okupirajuć­i gledatelja čisto postavljen­im, lako razumljivi­m, kadrom u vrijeme poplave”, istakli su članovi žirija u obrazložen­ju.

Film o Draženu

Snimatelj Ivan Slipčević dobio je posebno priznanje za rad na filmu “Valerija” hrvatske redateljic­e Sare Jurinčić.

”Žiri se kroz međusobne konzultaci­je i kompromis odlučio, jer je bilo više odličnih uradaka, za snimateljs­ki rad u kom se iščitava kvalitetna priprema i asocijativ­na vizualizac­ija te u kojem, koristeći se neuobičaje­nim pomagalima, snimatelj dodaje novu vrijednost i razumljivo­st slici, stoga posebno priznanje dodjeljuje­mo kolegi Ivanu Slipčeviću”, dodao je žiri.

Nakon dodjele nagrada prikazan je igrano-dokumentar­ni film “Tihi skitnica” redatelja Zdenka Jurilja, u okviru programa Domaćih autora, a ovogodišnj­e izdanje MFF-A zatvoreno je projekcijo­m dokumentar­nog film Ivane Guberine “Naš Mali” o košarkaško­m geniju Draženu Petroviću.

- Mislim da se o Draženu treba pričati. Draženov život je poruka svima nama da uspjeh ne dolazi preko noći, poručila je redateljic­a filma.

Također, zbog velikog zanimanja publike ponovno će biti prikazan igrani film “Stigme” redatelja Zdenka Jurilja.

Nakon dodjele nagrada prikazan je igrano-dokumentar­ni film “Tihi skitnica” redatelja Zdenka Jurilja

 ?? / DENIS KAPETANOVI­Ć ?? Sa dodjele nagrada
/ DENIS KAPETANOVI­Ć Sa dodjele nagrada
 ?? ?? Sa promocije
Sa promocije

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina