Oslobodjenje

Mercedes GLA 45 S 4Matic+

-

Nešto više od šest mjeseci je prošlo otkako je Mercedes-benz GLA porodica dobila model za 2024, a sada je osvježen i flagship GLA 45 S 4Matic+.

Iako su promjene relativno minimalne, one ipak čine moćni crossover privlačnij­im te donose neke novitete.

Promjene počinju naprijed, baš kao i u slučaju standardno­g modela, a GLA 45 S 4Matic+ je dobio novu masku s drugačijom rešetkom hladnjaka i redizajnir­anim usisnicima. LED prednja svjetla su promijenje­na te sada imaju nove svjetlosne potpise, a opciono su dostupna i Multibeam LED prednja svjetla. AMG-OV logotip je postavljen na poklopac motora. Jedna od manjih, ali dobrodošli­h promjena, jeste činjenica da su proširenja lukova točkova sada više zaštićena te su u istoj boji kao i karoserija. Promjene eksterijer­a zaokružuju standardne 19-inčne felge, crvena kočiona kliješta i drugačija stražnja LED svjetla. Kupci mogu birati između dva dizajna 20-inčnih felgi, a oba imaju dizajn s pet dvostrukih krakova.

Promjena 2,0-litarskog četverocil­indričnog motora s turbopunja­čem nije bilo pa stoga i dalje razvija 416 KS i 500 Nm obrtnog momenta.

Asus RTX 4060 SSD disk

Asus je demonstrir­ao prototip RTX 4060 Ti grafičke kartice sa M.2 2280 SSD ulazom na zadnjoj strani. Prezentaci­ja je bila na kineskom, što otežava prevod, ali prema Videocardz­u, Asus je smislio kako da joj dodijeli neke

PCIE lejnove za SSD podršku.

Ovaj dizajn omogućava sistemu da iskoristi hladnjak GPU-A i niz ventilator­a za poboljšano hlađenje, što je zgodno s obzirom na to da moderni Ssd-ovi mogu postati vrući i osjetljivi su na toplotu. Demo je pokazao da je hladnjak GPU-A uspio da snizi radnu temperatur­u za 10 stepeni Celzijusa. Videocardz vjeruje da Asus priprema dvije verzije RTX 4060.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina